FOCUS-1: 's werelds eerste "smart meter valve"

FOCUS-1: 's werelds eerste "smart meter valve" Door: SAMSON REGELTECHNIEK B.V.

FOCUS-ON in Dordrecht is een samenwerking tussen KROHNE & SAMSON en heeft 's werelds eerste "smart meter valve" voor de procesindustrie op de markt gebracht.

De visie van FOCUS-ON met FOCUS-1 is om de procesindustrie te versimpelen en dat doet FOCUS-ON met de volgende doelen:

Doel 1: Integratie van componenten 
FOCUS-1 integreert vier fysieke proces onderdelen één apparaat:  een lineaire regelklep en flow-, druk- & temperatuursensoren. Hiermee kan het proces worden aangestuurd en bewaakt. Net als een conventionele aansturing, maar dan met minder fysieke aansluitpunten, losse componenten, kabels en software points. Dit maakt het proces overzichtelijker en resulteert in een besparing tot 33 procent.  
 
Doel 2: Versimpeling communicatie  
Door de versimpelde controfilosofie kan flow als setpoint worden gecommuniceerd en kosten voor I/O & PLC/PID worden verkleind. 
 
Doel 3 en Doel 4: Meer transparantie in het veld 
Geïntegreerde vrij configureerbare alarmen verlengen de levensduur van het product en verminderen de uitvaltijd van het systeem. Het gebruik van digitale onderhoudsmodellen, gebaseerd op fysieke modellen, maken mechanische redundanties overbodig. In combinatie met een online dashboard, dat realtime inzicht geeft in FOCUS-1 en het proces met of zonder een Asset Management systeem. Een voorbeeld hiervan kunt u vinden in het filmpje hieronder, waarin een lekdetectiemodel wordt gevisualiseerd.

FOCUS-1 ondersteunt klanten in de stappen naar Industrie 4.0. Hierdoor draagt het bij aan een efficiënt, betrouwbaar en kosteneffectief proces!