Hoe ga je om met voedingsvraagstukken en lekstromen in medische apparatuur?

Hoe ga je om met voedingsvraagstukken en lekstromen in medische apparatuur? Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Elektrische voedingen voor medische apparatuur moeten voldoen aan rigide eisen. Soms spreken die eisen elkaar tegen: bijvoorbeeld het beperken van lekstromen tegenover een harde EMC eis. 

In deze presentatie tipt Danny Langbroek van Elincom Electronics de medische norm EN 60601-1 aan en geeft oplossingen voor het voeden van medische apparatuur.

EN 60601 is een reeks technische normen voor de veiligheid en essentiële prestaties van medische elektrische apparatuur. De reeks is technisch gelijkwaardig aan de internationale norm IEC 60601 en de familie omvat meer dan 70 afzonderlijke normen.

EN 60601 is een algemeen aanvaarde maatstaf voor medisch elektrische apparatuur en naleving van IEC60601-1 is in veel landen een vereiste geworden voor de commercialisering van elektrische medische apparatuur. Veel bedrijven beschouwen naleving van IEC 60601-1 als een vereiste voor de meeste markten. Lees meer…

U kunt zich hier aanmelden voor een gratis bezoek.

Terug naar de homepage.