Hybride absorbers : Coolzorb en Kzorb

Hybride absorbers : Coolzorb en Kzorb Door: Telerex Nederland B.V.

Heeft u componentproblemen? De Hybride absorbers van Laird kunnen u uitkomst bieden. Ze zijn ontworpen om de straling van EMI-geluid te verminderen en om een thermisch pad te bieden zodat warmte geleid kan worden. Laird biedt absorbers aan met verschillende thermische geleidbaarheidsniveau's en met goede demping over de hele linie.

Hybride thermische / EMI-absorber

De CoolZorb-serie bestaat uit hybride absorptiemiddelen / warmtebeheermaterialen die worden gebruikt voor EMI-mitigatie. De CoolZorb wordt gebruikt als een traditioneel thermisch interfacemateriaal tussen een warmtebron zoals een IC en een koelplaat of ander apparaat voor warmteoverdracht of metalen chassis. Het biedt bijvoorbeeld een perfecte oplossing voor applicaties met een hoge frequentiegraad (A/D-converters, videoverwerking en memory IC’s), waarbij een EMI-ruisonderdrukking gewenst is. De CoolZorb functioneert tevens bij het onderdrukken van ongewenste energiekoppelingen, resonanties of oppervlaktestromen die EMI-problemen op board level veroorzaken. De hybride thermische absorber is ook geschikt voor het koelen van MIMO-antenne-elementen en het vermijden van signaalinterferentie. De Coolzorb is nu ook beschikbaar in 4 verschillende versies, afhankelijk van de gewenste thermische/absorptie eigenschappen.

Voordelen van de Hybride Absorbers/ CoolZorb serie:

  • Geschikt voor applicaties tussen -40°C to 175°C
  • Customized componenten en vormen beschikbaar
  • Geschikt voor gebruik tussen 2 interfaces
  • Zacht, thermisch gap filler materiaal

Klik hier voor meer product informatie.

Kzorb

 

Kzorb is een nieuw product dat gericht is op applicaties met hoge frequenties (bijvoorbeeld> 20 GHz) waar tevens een absorberend product nodig is. Tegelijkertijd wordt enige fysieke scheiding van signaal / traceerlijnen gevraagd om verlies of verzwakking van het signaal te voorkomen. Een voorbeeld waarbij de Kzorb tot zijn recht zou komen, is een PCB waar het signaal langs een track wordt doorgegeven en het uitgezonden signaal verzwakt moet worden. Daarnaast is de Kzorb ook geschikt voor het “clean” houden van signalen van bijvoorbeeld een telecom MIMO-antenne.

Product voordelen van de Kzorb:

  • Het eenvoudiger verzwakken van chipemissie
  • Toepasbaar op board level
  • Geen effect op de impedantie van de sporen
  • Goedkopere productie
  • Kosten verminderend
  • Applicatie flexibiliteit

Klik hier voor meer product informatie over de Kzorb.