IoT, 4G en 5G en de uitdagingen van draadloze producten

IoT, 4G en 5G en de uitdagingen van draadloze producten Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Met de overvloed aan technologische innovaties ontstaat er steeds meer behoefte aan goed functionerende draadloze producten. Engineers willen valkuilen tijdens de ontwikkeling van IoT, 4G en 5G applicaties voorkomen. De spreker van TOP-electronics gaat er in zijn presentatie op in, hoe RF karakteristieken tijdens de ontwikkelcyclus gecontroleerd kunnen worden. Met een slim antenne-ontwerp kan de gevoeligheid voor reflecties verminderd worden. Günter Pfeifer behandelt Over-the-Air (OTA) testen met betrekking tot 5G.

Lees verder …

Bij de ontwikkeling van draadloze producten kunnen problemen ontstaan met de antennes. Het gaat er dan vooral om, dat een engineer weet waar op gelet moet worden. Antennes zijn niet alleen componenten. Ze moeten worden geïmplementeerd met aandacht voor hun toepassing en omgeving. De antenne-impedantie moet worden aangepast en het stralingspatroon moet aan bepaalde criteria voldoen. De presentatie door Roger Denker van TOP-electronics richt zich op de vroege ontwikkeling van prototypen voor IoT- en 4G-frequenties.

5G NR in het subbereik van 6 GHz (FR1) kan worden gezien als een natuurlijke evolutie van LTE om een ​​hogere bandbreedte en meer flexibiliteit op de fysieke laag te bereiken. De mogelijkheid ontstaat dan om alle nieuwe en aanvullende gebruikssituaties te realiseren die zijn gedefinieerd voor een mobiel netwerk van de volgende generatie. De echte technische uitdaging komt echter met 5G mmWave (FR2). Dat opent een nieuw niveau van complexiteit in apparaatontwikkeling. De mmWave-frequenties impliceren meetuitdagingen die nieuwe testbenaderingen vereisen. De spreker van Rohde & Schwarz neemt één van deze uitdagingen onder de loep en geeft aan waarmee rekening moet worden gehouden bij FR2-testen

Hier kunt u het volledige programma van het RF Technology event bekijken. Op de site kunt u zich ook aanmelden voor een gratis bezoek.