IoT maakt slimme verlichting mogelijk

IoT maakt slimme verlichting mogelijk Door: FHI

Connected lighting is een combinatie van LED-verlichting en een verbinding met het internet. Dit leidt tot op data gebaseerde inzichten, een hoger rendement en licht op maat. Connected lighting verbeterd de manier waarop wij leven door de onze steden, gebouwen en woningen slimmer te beheren en onderhouden. 

Wat levert dit allemaal op? Licht waar en wanneer dat nodig is. Een energiebesparing en natuurlijk heel veel kennis gebaseerd op de verkregen data. Hierdoor kunnen zaken als onderhoud plannen, storingen snel oplossen en direct inzicht in het verbruik worden bepaald. Zaken die leiden tot een efficiënte bedrijfsvoering en het zorgvuldig maken van planningen.

Deze verlichtingsinfrastructuur in combinatie met internet of things creëert een digitaal platform met eindeloze toepassingsmogelijkheden. Adam Chapman van Osram neemt u mee in de mogelijke scenario’s en toepassingen van lichtbeheersystemen en de integratie in GBS. Daarnaast legt hij uit welk type componenten er nodig zijn om een dergelijke installatie te configureren.

Via deze link ziet u het gehele programma en hier kunt u zich gratis aanmelden.