KNX organiseert digitale vakbeurs KNXperience van 28 september tot en met 2 oktober

KNX organiseert digitale vakbeurs KNXperience van 28 september tot en met 2 oktober Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

 De KNX Association organiseert voor de eerste keer in de geschiedenis een digitale KNX-beurs. De KNXperience, zoals de beurs heet, dient als centraal platform voor het presenteren en ervaren van de nieuwste KNX-producten, oplossingen, tools en ideeën. De digitale vakbeurs vindt plaats van 28 september tot en met 2 oktober 2020 en is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in smart home en smart building-oplossingen. Het online evenement is in het Engels en Duits te volgen op www.KNXperience.org. Op 29 september worden er ook de internationale KNX Awards bekend gemaakt. KNX Nederland is eveneens op deze beurs te vinden om in een eigen online stand de community Smart Inside te presenteren.

De KNXperience verschilt weinig van een regulier evenement op locatie, zoals de vakbeurs Light+Building. De digitale tentoonstellingshal staat vol met virtuele stands waar echte professionals (medewerkers van KNX Association, KNX-professionals, mensen van KNX-fabrikanten en andere partners) de bezoekers informeren over de nieuwe KNX-oplossingen. Het enige verschil is dat het contact via de pc, mobiel of tablet verloopt. Elke bezoeker kan beslissen of hij of zij een één-op-één gesprek wil met de vertegenwoordiger van een stand.

Interactief evenement

Een speciale netwerkruimte maakt interactie tussen de verschillende deelnemers mogelijk. Ze kunnen deze virtuele ruimte betreden en vervolgens de ‘kamer’ selecteren die ze willen betreden. Vertegenwoordigers in de stands hebben een eigen ruimte en bieden bezoekers de mogelijkheid om hen individueel of in groepen aan te spreken. De vertegenwoordigers hebben ook de mogelijkheid om groepsdiscussies te faciliteren. Er zijn verder tal van real time activiteiten gepland om met bezoekers in contact te komen; van games als ‘Kahoot!’ en interactieve loterijen om speciale KNX-prijzen te winnen, tot het beroemde KNX-kampioenschap met KNX Virtual, waar bezoekers gratis ETS Professional-licenties kunnen winnen. Bovendien beloont de KNX Association de gebruikers en bedrijven die KNXperience het meest intensief gebruiken met geschenken en licenties.

Programma vol hoogtepunten

Met het uitgebreide conferentieprogramma van een week biedt KNXperience deelnemers een scala aan mogelijkheden om de nieuwste innovaties uit de KNX-wereld te ervaren. Speciale onderwerpen die op de agenda van de digitale vakbeurs staan, zijn onder meer ‘Services met KNX’, ‘KNX IoT’ en ‘KNX Energy Management’. Het programma bevat ook sessies over de nieuwste KNX-oplossingen die KNX-professionals gebruiken in hun projecten. Zoals gebruikelijk bij alle conferenties, bieden alle conferentiesessies deelnemers de mogelijkheid om real time te communiceren met de verschillende sprekers. Zo kunnen bezoekers eventuele vragen of opmerkingen direct voorleggen bij de sprekers.

KNX Awards 2020 gaat digitaal

Een echt hoogtepunt van de KNXperience wordt de 13e editie van de KNX Awards, ‘s werelds meest prestigieuze en begeerde onderscheiding voor smart home en smart building-projecten. Voor het eerst vindt de uitreiking van de KNX Awards nu volledig digitaal plaats. Op 29 september 2020 om 17:00 uur maakt de jury de winnaars van prijzen bekend. De KNX Awards worden toegekend in de categorieën ‘Internationaal - Europa’, ‘Internationaal - Azië’, ‘Internationaal - Afrika, Amerika & Australië’, ‘Energie-efficiëntie’, ‘Speciaal’, ‘Publiciteit’, ‘Jong’ en ‘People’s Choice’. Bezoek voor meer informatie en registratie: https://award.knx.org.

Aanmelden

Wil jij de eerste KNXperience ervaren? Meld je dan aan via https://knxperience.knx.org/ en loop in de week van 28 september t/m 2 oktober ‘een rondje over de beurs’! Bezoek de stand van KNX Nederland voor het antwoord op al jouw vragen.

Over KNX

KNX Association is de oprichter en eigenaar van de KNX-technologie, de wereldwijde standaard voor woning- en gebouwenautomatisering. Dit omvat het sturen van gebouwfuncties van onder andere verlichting, zonwering, verwarming, ventilatie, airconditioning, beveiliging, persoonlijke alarmering, watercontrole, energiebeheer en slimme energiemeters, telecommunicatie en consumentenelektronica. KNX is de wereldwijde standaard voor woningen gebouwenautomatisering met een fabrikant- en productonafhankelijke software (ETS) met een volledige serie van transmissiemedia (TP, PL, RF en IP), evenals een volledige serie configuratiemodi (system en easy mode). KNX is erkend als een Europese standaard (CENELEC EN 50090 en CEN EN 13321-1) en een internationale standaard (ISO/IEC 14543-3). Deze standaard is gebaseerd op 30 jaar ervaring in de markt. Meer dan 495 bedrijven wereldwijd uit verschillende toepassingsgebieden zijn aangesloten bij KNX en bieden bijna 8.000 KNX gecertificeerde productgroepen in hun catalogi aan. De KNX Association heeft samenwerkingscontracten met bijna 100.000 installatiebedrijven in 190 landen.