Kwaliteit, veiligheid en een efficiënt productieproces in de voedingsindustrie

Kwaliteit, veiligheid en een efficiënt productieproces in de voedingsindustrie Door: Inventech Benelux BV

Bij het vervaardigen van voedingsproducten wordt gebruikt gemaakt van ingang controle van grondstoffen (raw material identification of RMID) om te kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen die worden gesteld aan kwaliteit en veiligheid. Dat zorgt voor meer of complexere metingen. Dezelfde metingen leveren organisaties ook weer winst op in het productieproces. Zo bespaart u mogelijk scrap, voorkomt u product recalls en rework (grondstoffen en energie).

Het kwantificeren van grondstoffen, halffabricaten en eindproducten geeft u snel kennis over belangrijke product parameters.  In één meting en binnen enkele seconden bieden onze instrumenten inzicht in bijvoorbeeld het gehalte droge stof, vet, eiwit en suiker in voedingsproducten.  Door snel en nauwkeurig bestanddelen in het product te detecteren wordt uw proces efficiënter en bent u in staat de productkwaliteit te waarborgen óf optimaliseren.

Voor niet-destructieve kwantificatie en/of identificatie van voedingsproductenproducten bieden wij een compleet pakket aan draagbare Vis/NIR analyzers, handheld NIR analyzers en in-line NIR analyzers. Een veel voorkomende applicatie is bijvoorbeeld het in-line meten van de homogeniteit in mengsels van vaste stoffen, waarvoor de draadloze (PAT W ) NIR analyzer veelal wordt gebruikt. De NIR methode is betrouwbaar en veel sneller dan een chemische bepaling.

Onze product manager en expert in spectroscopie Kees van der Sar, adviseert u graag over het juiste analyse instrument voor uw applicatie. U kunt hem bereiken via tel.nr.: 0162-460404 of via email.