Op woensdag 13 december van half 1 tot half 2 geeft Davy Pissoort van KU Leuven een online lunchsessie over de laatste evoluties in internationale standaarden rond “shielding effectiveness”. Je kunt je als lid aanmelden voor de lunchsessie door een mail te sturen naar info@emc-esd.nl, waarna je op korte termijn de Microsoft Teams link ontvangt.

Een elektromagnetisch afschermingsmateriaal is elk materiaal dat wordt gebruikt om afschermende behuizingen te maken, meestal om elektronische componenten, circuits en systemen te beschermen tegen inkomende elektromagnetische velden, en om de emissie van elektromagnetische golven door een circuit of systeem te verminderen. Voor de meeste toepassingen is de keuze van het materiaal voor het ontwerpen en vervaardigen van de behuizing gebaseerd op de karakterisering van vlakke samples van het materiaal. Er zijn verschillende technieken beschikbaar om de afschermende eigenschappen van materialen te meten. De recent gepubliceerde “IEEE P2715 Guide for the Characterization of the Shielding Effectiveness of Planar Materials” biedt richtlijnen voor het gebruik van erkende technieken voor het meten van de afschermende effectiviteit van vlakke materialen. De gids beschrijft de kenmerken en beperkingen van algemeen aanvaarde technieken voor het karakteriseren van de afschermende effectiviteit van vlakke materialen en biedt een basis voor het vergelijken van de technieken. Deze presentatie introduceert de IEEE 2715-standaard en vat de momenteel beschikbare methoden samen om de afscherming die wordt geboden door een vlak materiaal te meten. Daarnaast geeft de presentatie een inleiding rond de IEEE 2716-standaard die technieken voorstelt en vergelijkt om de elektromagnetische afscherming van zogenaamde Board Level Shields te bepalen.

Biografie Davy Pissoort:
Davy Pissoort behaalde in 2005 de graad van Doctor in de elektrotechniek aan de Universiteit Gent, België. Daarna werkte hij als R&D Engineer bij Agilent Technologies (tegenwoordig Keysight Technologies) in Gent, België. Sinds 2009 is hij professor aan KU Leuven Brugge Campus, waar hij aan het hoofd staat van de Mechatronica Groep. Zijn huidige onderzoeksinteresses omvatten EMI-risicobeheer, karakterisering van de effectiviteit van afscherming en veiligheidsborging van onderling gekoppelde autonome systemen. Momenteel is hij bestuurslid van de IEEE EMC Society en sinds kort ook voorzitter van de IEEE EMC Society Benelux Chapter.

Gerelateerde bedrijven

Prokorment
Prokorment levert hardware, software en trainingen. met betrekking tot testsystemen en analyse. Prokorment beschikt over kennis van inkooptrajecten van technische producten en is inzetbaar als inkoopbureau of als toeleverancier. Prokorment levert…
Demad, EMC adviesburo
Demad is een elektrotechnisch adviesburo dat sinds 1994 actief is op EMC-gebied. Het bedrijf is opgericht door ir. M.H.P. Dagelinckx. Met kennis op het gebied van EMC-normen en EMC bevorderende…
FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)