Ontwikkeling van de juiste antenne voor IoT- en 4G applicaties

Ontwikkeling van de juiste antenne voor IoT- en 4G applicaties Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Een antenne wordt vaak gezien als kostenpost voor de totale toepassing, maar dit zou het nooit moeten zijn. Een antenne kan het verschil maken tussen een goede of slechte verbinding.

Het is een instrument dat elektrische wisselspanningssignalen omzet in elektromagnetische velden. Voor ontvangst geld dit natuurlijk in omgekeerde richting. Het is heel belangrijk dat ze worden geïmplementeerd met aandacht voor hun toepassing en omgeving.

Wanneer u niet precies weet waar u op moet letten bij de implementatie van antennes, kan dit problemen opleveren bij de totstandkoming van draadloze producten. Roger Denker van MegiQ geeft een lezing namens TOP-electronics. Hij gaat in op de valkuilen die u tegen kunt komen tijdens de ontwikkeling van Internet of Things applicaties. U kunt denken aan het aanpassen van de antenne-impedantie en waaraan het stralingspatroon moet voldoen. Radio Frequentie eigenschappen kunnen tijdens de start van de ontwikkelingscyclus van prototypen voor IoT en 4G worden gecontroleerd. Deze lezing geeft handvatten voor een optimaal antenneontwerp.

Klik hier voor het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.