PLOT juni 2021 - Van de voorzitter...

PLOT juni 2021 - Van de voorzitter... Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Beste leden,

Zoals je inmiddels wel bekend is doen we er als PLOT bestuur alles aan om het contact met jullie in deze lastige tijd zo goed mogelijk te houden. De lunchsessies zijn inmiddels een groot succes en ik vraag me zelfs af of we daar ooit nog weer van af komen, ook wanneer fysieke bijeenkomsten wel weer mogelijk zijn. Dan zullen we wel weer even opnieuw moeten wennen, maar dat houdt ons ook scherp natuurlijk en is een mooi vooruitzicht.

Eens per kwartaal valt er ook een nieuwsbrief in je mailbox. Niet al te vaak want we willen nou ook weer niet zo’n goed contact opbouwen dat we in de ‘spam’-box belanden. Het is echter wel een hele goede gelegenheid om eens terug te kijken en vooruit te blikken.

Een korte terugblik. Afgelopen periode is er regelmatig overleg geweest met CEEES met als voornaamste doel een betere zichtbaarheid te krijgen en jonge enthousiaste leden aan te trekken. Qua thema’s en kennis is CEEES goed voorzien, maar verjonging en nieuwe inzichten maken dit ook toekomstbestendig en we moeten ook de (alle) Europese landen in Europees verband aan boord houden. Vandaar dat we ook veel discussies over de website gevoerd hebben. Niet alleen over de inhoud maar ook over de vormgeving. Tegenwoordig kom je met een vaalgele met rode website niet meer weg, we moeten naar een vertrouwenwekkend blauw/witte layout toe met een effectief “klikkerdeklik” gevoel.

Vooruitblikkend zien we natuurlijk enorm uit naar het 25-jarig jubileum van PLOT. En we zien er vooral naar uit om dit samen te kunnen vieren. Stiekem plannen we dan ook in november voor een fysieke bijeenkomst op een leuke locatie waar we gezamenlijk het glas op 25 jaar samenwerking kunnen klinken. Want we maken het PLOT immers samen, de meeste leden zijn al jarenlang trouw lid, sommige zelfs al vanaf de oprichtingsperiode. Het zou dus ook erg leuk zijn om de ontwikkeling van PLOT eens vanuit dit historisch perspectief te belichten. Wat is er immers veel gebeurd de afgelopen jaren, om nog maar niet te spreken van de laatste twee jaar. Met dat nog in de verse herinnering en het feit dat een Reliability Engineer vooral naar de faalmodi kijkt, houden we een virtuele bijeenkomst, zoals bij de Showcase, toch nog even als backup in gedachten.

Verder in deze nieuwsbrief ontvang je een update van de werkgroepen. Die zorgen vooral voor het stuk kennisontwikkeling. Zaken die veel werk kosten kunnen op papier heel simpel lijken, dus laat je niet afleiden door de woorden op papier. Weet gewoon dat de werkgroepen nog steeds actief zijn en dat ze altijd open staan voor je inputs.

Qua bestuur en financiën zijn we stabiel, er zijn weinig bijzonderheden te melden en dat zal in de volgende ledenvergadering worden toegelicht. Wel is het voorzitterschap van de werkgroep Klimaat overgenomen door Marcel van Doesburg, waarbij ik ook langs deze weg Boudewijn Jacobs bijzonder bedank voor het opzetten en leiden hiervan.

Tenslotte bedank ik jullie voor jullie vertrouwen, actief lidmaatschap en aanwezigheid bij de (virtuele) bijeenkomsten. Op dit moment hoop ik te kunnen stellen dat we de dip hebben overleefd en naar een nog sterkere toekomst gaan.

Met vriendelijke groet,

Harry