Security-routers bieden bescherming tegen URGENT/11-zwakke plekken

Security-routers bieden bescherming tegen URGENT/11-zwakke plekken Door: Phoenix Contact BV

In juli 2019 werd de ontdekking van elf Zero-Day-zwakke veiligheidsplekken bekend in het realtimesysteem Wind River VxWorks.

Het actualiseren van alle apparaten waar VxWorks op draait, is vaak niet eenvoudig of helemaal niet mogelijk. Daarom biedt Phoenix Contact met de mGuard security-routers een eenvoudiger en achteraf aanpasbare oplossing: de Security Appliances zijn eenvoudig in het netwerk geïntegreerd en beschermen de VxWorks-apparaten volledig tegen aanvallen via alle kritieke Urgent/11-veiligheidslekken.

VxWorks wordt in meer dan twee miljard apparaten gebruikt, met name in belangrijke industriële, medische en bedrijfsapparatuur. De elf zwakke veiligheidsplekken zijn samengevat onder de naam Urgent/11 en stellen aanvallers op in staat om op afstand controle te krijgen over apparaten zonder enige interactie met de gebruiker. Beveiligingssystemen zoals firewalls worden omzeild.

Meer informatie over het configureren van een mGuard security-router ter bescherming tegen Urgent/11 vindt u in een whitepaper op onze website.

Meer informatie