Snelle en accurate vochtmeting in houtchips, -vezels, -borden, -pellets, karton en papier

Door: Inventech Benelux BV

Tijdens het gehele productieproces van multiplex, spaanplaat, vezelplaat en houtpellets, speelt het meten van vocht een zeer belangrijke rol. Als het vochtgehalte in het product te hoog of te laag is, leidt dit tot een lagere kwaliteit. Ook kan het de verdere verwerking van het product onmogelijk maken.
De gepatenteerde microgolf resonantie techniek van TEWS Elektronik meet het vochtgehalte onafhankelijk van afmeting, kleur, (bulk)dichtheid en massa.  Deze techniek maakt het mogelijk zowel aan de oppervlakte als in de kern van het product te meten. De responstijd is slechts 1 á 2 minuten. Ook bij de productie van papier en karton, wordt met deze technologie gemeten in de kern van het product. Daarbij wordt de uitkomst niet beïnvloed door variaties in grammage of kleurtinten.

In-line installatie van de vochtsensor van TEWS is bijvoorbeeld mogelijk boven of onder een transportband. Wanneer het gaat om houtvezels of chips kunnen deze zowel in stilstand of vrije val over de sensor gaan, wat de productie versnelt en energie bespaart. Ook at-line biedt de sensor uitkomst voor uw routine controle. Hier leest u er meer over. 

Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden voor uw applicatie, neemt u dan contact op met Product manager Kees van der Sar, via tel.nr.:0162 460404 of email