Tflex™ B200 thermisch opvulmateriaal

Tflex™ B200 thermisch opvulmateriaal Door: Telerex Nederland B.V.

Tflex™ B200 is speciaal ontworpen voor het verbeterd koelen van EV batterijpakketten. De Tflex™ B200 gap filler heeft een uitstekende thermische geleidbaarheid en is gemakkelijk te verwerken. Met de keuze uit de verschillende afwerk- en mechanische beschermlagen is het voor een breed toepassingsgebied inzetbaar.

Het materiaal is zeer zacht en veroorzaakt dus na plaatsing geen mechanische druk op de componenten. Het vult de lege luchtruimten volledig op, zodat een goede thermische overdracht wordt verkregen tussen het te koelen object en de wand van de behuizing. De zachtheid van het materiaal zorgt er tevens ook voor dat mechanische schokken goed worden geabsorbeerd en het ten goede komt aan een verlengde levensduur van het te koelen object. De Tflex™ B200 gap filler heeft een hoge diëlectrische isolatiewaarde, zodat het de omgeving van of het object zelf kan beschermen indien er een diëlectrische doorslag plaats vindt.

Het materiaal van de Tflex™ B200 voelt in de standaard uitvoering aan beide zijden plakkerig aan en hecht zich hierdoor makkelijk aan de wanden vast, waarbij het tijdens de assemblage maar ook tijdens transport keurig op haar plaats blijft zitten.

Tflex™ B200MFG gapfiller is een uitvoering waarbij in het midden van het materiaal een glasversterkte laag is toegevoegd met aan weerszijden een sterk plakkerige laag dat samen zorg draagt voor een verhoogde treksterkte. Ook voorkomt het dat het materiaal te makkelijk vervormt tijdens de hand- of geautomatiseerde verwerking.

Tflex™ B200FG verschilt met het bovenstaande; aan een buitenzijde van de gapfiller is de glasversterkte laag aangebracht. Hierbij wordt de vormvastheid verbeterd, maar is tevens een buitenlaag van het materiaal mechanisch beschermd.

 

Tflex™ B200 biedt de volgende functies en voordelen:

  • Warmtegeleiding van 2W/mK
  • Zachtheid van materiaal voorkomt dat er een mechanische druk wordt uitgeoefend
  • Past zich makkelijk aan naar de vorm van het oppervlakte
  • Schokbestendig, ideaal inzetbaar voor automotive toepassingen
  • Verstevigd met glasvezel, waardoor het beschermd is tegen breken of vervorming

Voor meer informatie: info@telerex-europe.com