Tips voor een storingsarme PV-installatie

Tips voor een storingsarme PV-installatie Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Het toenemende aantal PV-installaties, onjuiste installatie of storingen van buitenaf kunnen er toe leiden dat PV-installaties storingen veroorzaken. Deze storingen kunnen de communicatie gedeeltelijk of volledig verstoren. Denk bijvoorbeeld aan verstoring van luchtvaartcommunicatie, het niet meer functioneren van draadloze afstandsbedieningen of slecht ontvangst op radio's. Eddie Hut, inspecteur markttoezicht van Agentschap Telecom, zal in zijn plenaire presentatie ingaan op de EMC problemen die de installaties kunnen geven en hoe deze opgelost kunnen worden.

Het voorkomen van storingen is cruciaal. PV-installaties kunnen door onjuiste installatie storingen veroorzaken. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat hij een aantal storingen van PV-installaties zien en licht de oorzaken van deze problemen toe. Hierop aansluitend geeft hij de aanwezigen tips voor het storingsarm installeren van PV-installaties.

U kunt zich hier aanmelden voor een gratis bezoek aan het EMC-ESD event en de lezing van Eddie Hut van Agentschap Telecom om 10:30 uur.