Transitie van PLM-systeem en procesoptimalisatie

Transitie van PLM-systeem en procesoptimalisatie Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Contiweb is wereldwijd actief met de ontwikkeling, productie, verkoop en support van rotatie offset drukpersen. Ook bieden zij diverse webgebaseerde hulpmiddelen voor bijvoorbeeld verpakking- en labelprinttoepassingen. Wilt u meer weten over de uitvoering van een PLM transitie? Contiweb heeft in de afgelopen periode de overstap gemaakt naar het moderne PLM-systeem Windchill. Jan Egbert Beuving van Contiweb  geeft, op uitnodiging van EPLAN Software & Services, hier een lezing over.

Wat waren de overwegingen voor de overstap, welke doelen zijn er gesteld en wat zijn de ervaringen die opgedaan zijn tijdens het traject? Welke valkuilen zijn vooraf geformuleerd en welke zijn er over het hoofd gezien? Maar ook welke voordelen en kansen biedt het nieuwe PLM systeem?

Virtuele validatie van een mechatronisch ontwerp

Met behulp van simulatie laten Walter van der Wurf en Evert van Bennekom van Gain Automation Technology u zien hoe een mechatronisch ontwerp virtueel tot leven komt. Zo valideren ze de werking van het concept. Op deze manier kunnen meerdere disciplines het ontwerp verder uitwerken. Naast de mechanische engineering worden ook elektro- en software engineering vroeg betrokken bij het ontwerpen van een nieuw deel van de machine. Dit verkort de doorlooptijd van een project sterk.

De doorlooptijd is aanzienlijk korter doordat iedereen eerder aan de slag kan en fouten in het ontwerp eerder ontdekt worden. Ook voor software engineers is deze manier van ontwikkelen een grote vooruitgang, doordat zij eerder in het proces betrokken worden. Verder kunnen zij hiermee de besturingssoftware al snel testen tegen een functioneel model.

Top tips voor het beschermen van cruciale machine data

Data en data analyse zijn hot topics in de Industrie 4.0-revolutie. Steeds meer machinebouwers integreren deze trend in hun strategie en werkwijze. In een wereld waarin steeds meer slimme apparaten met de cloud worden verbonden, om toegang te krijgen tot de machines voor het verzamelen en visualiseren van data, speelt data security een steeds belangrijkere rol.

Het laatste wat je wilt is een security breach waardoor belangrijke (machine) data verloren gaat. Ook downtime als gevolg van een cyberaanval kan ingrijpende gevolgen hebben zoals een lagere productiviteit, incorrecte data – of erger, verloren data. Maar waar moet je nu rekening mee houden? Sterker nog, waar begin je mee?

Tijdens een lezing op het Machinebouw Event zal Dylan Eikelenboom, Security Officer bij IXON, handvaten aanreiken over hoe machinebouwers hun data zo goed mogelijk kunnen beveiligen.

Breng uzelf op de hoogte van de laatste technologische mogelijkheden en bezoek bovenstaande lezingen op het Machinebouw event 2019. Als machinebouwer, industrieel eindgebruiker of system integrator kunt u kosteloos registreren voor een bezoek.