V-Lock DG11/DG12 met kabelset

V-Lock DG11/DG12 met kabelset Door: SCHURTER Electronics B.V.

Bescherming tegen vuildeeltjes en vocht wordt steeds belangrijker. Met het producttype DG11 en DG12 en de bijbehorende V-Lock voedingskabel introduceert SCHURTER een IP54 apparaataansluiting, die aan zeer hoge eisen voldoet.

De SCHURTER producten DG11 en DG12 zijn geüpgraded voor een IEC 60320 en IEC 60529 compatibele apparaataansluiting. In combinatie met het speciale netsnoer wordt een IP54-beschermingsgraad bereikt wanneer het apparaat wordt aangesloten. Een IP54-aansluiting biedt uitstekende bescherming tegen stofdeeltjes en is spatwaterdicht.

Speciale afdichtingselementen
De blauwe kleur van de V-Lock kabelmof geeft al aan dat er hier iets anders is. Zowel de ingang van het apparaat als de aansluiting van het netsnoer zijn voorzien van speciale afdichtingselementen om een hogere IP-bescherming te bereiken.

V-Lock snoerbevestiging
De nieuwe apparaatstekker heeft ook het industrieel beproefde V-Lock snoerbevestigingssysteem. Mechanische veiligheidsklemmen, die vaak voor specifieke types ontworpen moeten worden, zijn niet langer nodig.

Toepassingsgebieden
Overal waar vuil, stofdeeltjes of spatwater kan voorkomen, is de nieuwe SCHURTER technologie de perfecte keuze. Dit kan het geval zijn in ruwe werkomgevingen in de industrie. In de medische sector is een hogere IP-beschermingsgraad verplicht. Dit is eenvoudigweg te wijten aan de noodzaak om medische apparatuur regelmatig te reinigen en desinfecteren, en indien nodig zelfs te steriliseren. De voedselverwerkende industrie heeft vergelijkbare eisen.

IP54-range planning
per direct zijn de types 6080, DG11, DG12 beschikbaar en andere producten zullen snel volgen. SCHURTER zal een complete familie van apparaataansluitingen uitrusten met deze innovatieve technologie.

Datasheet IP54 Powercords