Whitepaper vertelt over totstandkoming E&A parrot

Whitepaper vertelt over totstandkoming E&A parrot Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De beursgadget van Electronics &Applications 2021 slaat in september zijn vleugels uit. Voor deze editie is gekozen voor een even kleurrijk als artistiek design: een elektronische papegaai. Deze gadget neemt stemmen op en speelt deze vervolgens vervormd af. Er zit een heel team achter de totstandkoming van de parrot. In een speciaal voor de vakbeurs gemaakt whitepaper komen de mensen achter de gadget aan het woord.  

De whitepaper bundelt een serie interviews met de betrokkenen. Zo komt onder meer het bedrijf achter het ontwerp van de E&A parrot aan het woord. Ook komen de organisaties die voor de componenten zorgden aan bod en is er ook aandacht voor de testfase die door een betrokken partij verzorgd werd. Kortom: het gehele maakproces is na te lezen in de whitepaper.

Houd deze website in de gaten voor meer informatie over het whitepaper. Voordat het gehele whitepaper een feit is, verschijnen de artikelen gefaseerd. In de tussentijd kunt u dus alvast de artikelen over Dekimo (deze partij boog zich over de ontwikkeling) en Eurocircuits (dit bedrijf stond garant voor het ontwerp) lezen. In de aanloop van Electronics &Applications 2021 ontdekt u meer over de ontstaansgeschiedenis van de beursgadget.

Kracht van samenwerking
In totaal komen er zeven partijen aan het woord. Doel van het whitepaper is om de bezoekers van de vakbeurs te informeren, enthousiasmeren en amuseren. FHI brengt partijen samen en helpt hen om de branche te versterken. Een ander doel van het whitepaper van de branchevereniging is om (jonge) mensen te interesseren voor een carrière in de techniek. Het whitepaper fungeert tevens als een mooie souvenir van Electronics & Applications 2021. Dit aandenken toont de kracht van samenwerking aan en geeft aan hoe ver de technologiebranche in de Benelux is.

De E&A parrot is een ‘voice recording device’ in de vorm van een papegaai met een ingebouwde microfoon die een regel tekst opneemt van een aantal seconden. De ingebouwde microcontroller vervormt deze met behulp van een aantal special effects en speelt de ingesproken tekst af door de ingebouwde luidspreker. Op de beursvloer verzamelt de bezoeker door het volgen van diverse stappen de E&A Parrot. De bijzondere effecten kunnen tijdens de beurs ‘live’ geünlockt worden. De functionaliteiten in combinatie met het trendy en kleurrijke design vormen het ideale gadget voor jong en oud. Een groot voordeel van het gadget is dat deze zowel tijdens als na de beurs door bezoekers te gebruiken is.