Gadget-idee voor WoTS 2018 is gekozen


Na de eerste bijeenkomst met potentiële exposanten is er voor gekozen om een prijsvraag onder de bezoekers te houden. Zij zijn gevraagd een idee aan te leveren voor het gadget van WoTS 2018. Uit de twintig aanmeldingen is het idee van Leo Kors van OPW Global verkozen. Het gadget heeft nu de werktitel ‘Ik ben in de buurt van ???’ en zal aanslaan als het in de buurt van een telefoon (of een ander object) is. De ontwikkelaars van Ideetron gaan met dit idee (en wellicht nog enkele andere ideeën) aan de slag. Op 13 november 2017 (van 13.00 – 15.00 uur) wordt bij FHI het voorlopige ontwerp, de stappen en de benodigde ondersteuning besproken.

Het was niet eenvoudig te kiezen uit de twintig aangemelde ideeën. De beurscommissie van de World of Electronics kwam uiteindelijk tot een top vijf. Om een beeld te geven van die andere voorstellen, worden de overige vier kort aangehaald. Er is een alarmering systeem voor thuis aangedragen. Als de meetwaarde van een sensor de drempelwaarde (te warm, te koud, te donker, te licht, …) overschrijdt, dan volgt een alarm op een smartphone.

Zo werden andere ideeën aangedragen als een spelletje (boter, kaas en eieren of vier op een rij) en een fietsverlichting. Dit laatste idee wordt gebaseerd op een bewegingssensor die aan je GSM doorgeeft dat je fiets beweegt en in welke richting. Met LED’s kan de richting aangegeven worden, maar zou het ook als alarm of koplamp kunnen fungeren. Daarnaast gooide een idee over een universele afstandbediening hoge ogen.

De basis wordt dus gevormd door het idee ‘Ik ben in de buurt van ???’ en welke andere ideeën meegenomen zijn in het voorlopige ontwerp, kunt u meemaken op 13 november 2017 bij FHI.

Als u betrokken wilt zijn bij dit project kunt u zich aanmelden bij Juliëtte Nagar.