Proximo: het twaalfde gadget van de World of Electronics

Proximo

Bij de opzet van het twaalfde gadget zijn bezoekers van vorige edities gevraagd voorstellen aan te leveren. Het idee voor het huidige gadget komt van Leo Kors van OPW Fluid Transfer Group en dat wordt nu uitgewerkt door Ideetron.

De ontwikkelaar gebruikt de creativiteit van bezoekers om naast de basisfunctie voor het bepalen van nabijheid (proximity) ook andere ideeën mee te nemen. In een gadgetproject vindt een nauwe samenwerking plaats met meer dan 20 partners uit de keten. Dat is kenmerkend voor de kracht van de Industriële Elektronica in de Benelux.

De Proximo is een nabijheidssensor die samenwerkt met een gekoppelde mobiele telefoon, waardoor een signaal wordt afgegeven van de nabijheid. De Proximo zal door middel van een BLE (Bluetooth Low Energy) 5.0 chip van Nordic (nRF52832-QFAA) de nabijheid van een mobiele telefoon detecteren en hierop zal een alarm in de vorm van een geluid of licht afgegeven worden. Ook kan via de meegeleverde connector een externe schakeling aangestuurd worden.

Extra functies

Ideetron is bezig met aanvullende functies, zoals een alarmsysteem voor thuis en een spelletje. Deze beschrijvingen worden later aangevuld op de WoTS site en gecommuniceerd in de nieuwsbrieven. Bezoekers verzamelen in vier stappen (PCB, batterijen, firmware en behuizing) de Proximo bij stands van de betrokken exposanten. Er is een beperkt aantal gadgets beschikbaar en dus kan een vroege aanmelding van pas komen.

Gedurende het ontwikkelproces zal u nader geïnformeerd worden over de prototypes die Eurocircuits  en D&D Mechatronics mogelijk maken, de productie bij Electro-Watt en de testen bij DARE!! en TÜV Rheinland.

Meld u aan voor een bezoek en reserveer een gadget.