Smart home Hackathon tijdens de World of Electronics


Welke nieuwe toepassingen zijn te bedenken met o.a. Philips Hue lampen, Nefit Easy kamerthermostaat, ketelsimulatoren, een LoRa netwerk, sensor netwerken en een Development Board (myRIO)? Rond het thema Smart Home zorgen vier studententeams voor live innovatie op de beursvloer. Alles is relatief eenvoudig aan elkaar te koppelen, hulp wordt geboden en voorbereidingen zijn in volle gang. Teams kunnen zich aanmelden, bezoekers moeten dit IOT spektakel zeker komen bekijken.

Door de enorme hoeveelheid beschikbare sensoren, netwerken en apparatuur is het voor de teams vooral zorg dat ze focus aanbrengen. Wat willen ze gaan ontwikkelen en hoe gaan ze dit voor elkaar krijgen? Ieder team krijgt een mentor toegewezen die de teams zullen helpen bij het maken van de juiste beslissingen. De mentoren zijn afkomstig van Bosch Thermotechniek, Elektor, National Instruments en TMC Electronics.

Op deze site staat een overzicht van alle hardware, tools en netwerken. Om een idee te krijgen hierbij een kleine preview.

National Instruments sponsort de WoTS Hackathon door elk team te voorzien van een NI myRIO. De myRIO is een robuust embedded hardware platform waarmee de studentteams snel aan de slag kunnen en die gekoppeld kan worden aan diverse sensoren, actuatoren gateways en overige systemen.

Ideetron zorgt voor een LoRa gateway en levert daarnaast ook nog een aantal tools die de teams kunnen gebruiken. Met de LoRa Wan Keyfob, LoRa Motes en het Nexus Demo board kunnen de teams LoRa gemakkelijk aan hun project toevoegen.

Intemo zorgt dat de teams gebruik kunnen maken van sensor Jose. Dit sensor platform meet 63 omgevingsvariabelen. Hoe gaan de teams van deze data gebruik maken?

SallandElectronics levert een lokalisatie netwerk. Met de anchors, sniffers en armbanden is het mogelijk om van dit netwerk gebruik te maken.

Het winnende team ontvangt alle tools. Lees hier hoe je een team aan kan melden.

Meld u aan voor een bezoek.