FHI Ledennetwerkbijeenkomst met Bas Haring


FHI Ledennetwerkbijeenkomst met Bas Haring op dinsdag 22 november 2022 | 15.30 uur – 18.30 uur incl. FHI-ledennetwerkborrel


 

Aanmelden

Bas Haring, hoogleraar en volksfilosoof, is op dinsdagmiddag 22 november de spreker tijdens onze jaarlijkse ledennetwerkbijeenkomst in Theater Maitland, Landgoed De Horst in Driebergen. Jouw bezoek als FHI-lid is kosteloos en na afloop is er een gezellige netwerkborrel om elkaar weer uitgebreid te spreken.

Haring zal tijdens zijn voordracht verschillende thema’s benoemen die voor de branches binnen FHI belangrijk zijn. Zo gaat de hoogleraar, verbonden aan de Universiteit Leiden, de toekomst van het meten bespreken. Er wordt veel gemeten, en dat is belangrijk, maar meetapparatuur is prijzig en specialistisch spul. “Ik vermoed dat goedkoop, onnauwkeurig en massaal meten een interessante optie is voor de toekomst”, stelt Haring.

Techneuten komen ook langs. Technici kunnen van alles, meent Haring, maar dat weten ze zelf ook wel. Wat technici zich vaak niet realiseren, is dat ze een fundamenteel andere kijk op de wereld hebben dan de ‘niet-techneuten’. Voor een technicus is de wereld vaak interessant, (be)grijpbaar, en te veranderen. Dat is een mooie eigenschap!

Als volksfilosoof zal Haring ook stilstaan bij kleine(re) bedrijven. Grote bedrijven zijn bij het publiek bekend. Maar veel leuke en interessante ontwikkelingen vind je juist bij kleinere ondernemingen. Of sterker nog: bij eenpitters die vanuit huis of schuur iets in elkaar prutsen. Haring wil graag een pleidooi houden voor dit soort ‘gepruts’.

Spreekt deze lezing jou aan? Of heb je gewoon weer eens zin om bij te praten met jouw FHI-collega’s? Schrijf je snel in voor deze netwerkbijeenkomst of kijk hier voor meer informatie en het programma van de middag.

 

Het programma: 

15.00 uur: ontvangst

15.30 uur: welkom door de FHI-voorzitter: Willem van Raalte

15.35 uur: presentatie Bas Haring

16.45 uur: netwerkborrel met hapje/drankje

 

Locatie:

Landgoed De Horst
Theater Maitland
De Horst 5
3971 KR Driebergen

Parkeren kan op het parkeerterrein tegenover het theater:  P 1.

Hier vind je de routebeschrijving naar Landgoed De Horst, en een plattegrond.