Cluster Algemene Laboratoriumapparatuur

Het cluster Algemene Laboratoriumapparatuur verenigt bedrijven die producten leveren zoals DNA/PCR-apparatuur, klimaatkasten, zuur- en filterkasten, stoven/vriezers, roer-, meng- en maalapparatuur, schudders, centrifuges, sterilisatie apparatuur, pipetten, weegapparatuur en pompen. Ook de bedrijven die verbruiksartikelen, chemicaliën, gassen en oplosmiddelen leveren behoren tot dit cluster.

Statistiek laboratoriumapparatuur

Binnen dit cluster vindt economisch marktonderzoek plaats. Twee keer per jaar worden de omzetgegevens door de deelnemers aan de accountant verstrekt en getotaliseerd. Tijdens een halfjaarlijkse clusterbijeenkomst worden deze cijfers besproken.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: wendy@fhi.nl

LabSafety event en workshop

Het LabSafety event is gericht op veiligheid op het lab. Dit event belicht het belang van veilig werken op het laboratorium. Ervaringen en methodieken worden gedeeld met als doel om bewustwording te creëren van de risico’s én informatie te delen over werkwijzen waarmee die risico’s kunnen worden beperkt. Een uitgebreid conferentie programma gaat in op persoonlijke veiligheid en een veilige werkomgeving. Daarnaast tonen de leveranciers hun oplossingen op de informatiemarkt. Lees hier meer over het LabSafety event.

Tijdens de even jaren wordt een workshop-editie georganiseerd op een gastlocatie. Deze workshop is een middagsessie en bestaat uit een conferentieprogramma, expositiegedeelte en rondleidingen in laboratoria.

LabAnalyse event

Tijdens het LabAnalyse event staat kennisuitwisseling rondom actuele analysemethoden binnen diverse laboratoria centraal. Dit gebeurt in het conferentieprogramma, via rondleidingen én op de informatiemarkt met de vooraanstaande leveranciers en aanbieders van analyseapparatuur, reagentia, labbenodigdheden en overige analyseproducten.

Dit evenement vindt tweejaarlijks plaats op verschillende, aansprekende locaties. Lees hier meer over het LabAnalyse event.

LabNL

De gloednieuwe vakbeurs LabNL toont de nieuwste technologieën, innovaties, oplossingen en tools voor het laboratorium. Een breed aanbod aan bedrijven, gericht op labinrichting, -apparatuur en verbruiksartikelen tot aan analytische en optische instrumenten, chemicaliën, labautomation en life science-oplossingen, geven acte de présence. Kijk voor meer informatie op de website van LabNL.

World of Technology & Science

World of Technology & Science (WoTS) bestaat uit vijf werelden: World of Laboratory, World of Automation, World of Motion & Drives, World of Electronics en Industrial Processing. Elke wereld heeft een eigen identiteit, expositieprogramma en beursprojecten. Door dit aanbod richt elke wereld zich op de eigen bezoekersdoelgroepen.

Tijdens de World of Laboratory presenteren zo’n 150 exposanten uit de laboratoriumtechniek hun innovaties, kennis en productontwikkelingen. Door middel van seminars, beursprojecten en andere activiteiten worden bezoekers geïnformeerd over en geïnspireerd door nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Lees hier meer informatie over WoTS.