Boom Laboratoriumleverancier sponsort Meppelse horeca ondernemingen met een tijdelijke overname van sponsorcontracten

Boom Laboratoriumleverancier sponsort Meppelse horeca ondernemingen met een tijdelijke overname van sponsorcontracten Door: Boom B.V.

Samen voor Meppel. En niet alleen in goede tijden, maar zeker ook in mindere tijden. Met die gedachte in het achterhoofd, heeft directeur Bertjan Boom van Boom B.V. een bijzonder besluit genomen. Zijn bedrijf neemt éénmalig al bestaande sponsorverplichtingen van drie Meppeler horecaondernemingen over.

Het idee om collega-ondernemers te helpen is afkomstig van Martijn Jakobs. De manager Marketing & Inkoop bij Boom B.V. liep al een tijdje rond met de vraag hoe de laboratoriumleverancier die al meer dan 125 jaar in Meppel is gevestigd in deze rare tijden van corona een bijdrage aan de maatschappij kan leveren. Zijn idee om andere bedrijven te helpen zodat de stad ‘bruisend’ blijft werd uiteindelijk omarmd door Bertjan Boom. De directeur/eigenaar van het familiebedrijf was direct enthousiast en zo neemt Boom B.V. het komende jaar een deel van het sponsorbudget van drie Meppeler horecaondernemingen over.

De horeca is door de coronacrisis zwaar getroffen, ook in Meppel. Boom B.V. heeft nauwelijks hinder ondervonden van de coronapandemie en kan daardoor ook iets voor een ander betekenen. “Wij hebben het geluk gehad altijd door te kunnen werken en willen nu iets betekenen voor collega-ondernemers. En omdat prachtige bedrijven als Herberg ’t PleinEetcafé De Beurs en Stadscafé Oasis met sponsoring van verschillende verenigingen en evenementen elk jaar een belangrijke bijdrage leveren aan Meppel, willen wij hen nu helpen. Zo blijft Meppel profiteren en snijdt het mes aan twee kanten.”

Jaap de Boer van Herberg ’t Plein, Eduard Konijnenburg van Eetcafé De Beurs en Brigitte van Regteren van Stadscafé Oasis zijn blij met het initiatief van Boom B.V. Ze gebruiken de geste van Boom B.V. om eenmalig de contracten die zij hebben met de Meppel City Run en de voetbalverenigingen MSC en Alcides door de laboratoriumleverancier te laten betalen. De drie ondernemers waarderen het plan van de laboratoriumleverancier niet alleen omdat zij zelf worden geholpen, maar zeker ook de stad. “Samen hebben wij een verantwoordelijkheid om Meppel ‘bruisend’ te houden. Dit past daar zeker bij.”

Zowel Bertjan Boom als de drie horecaondernemers spreken de hoop uit dat een goed voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen, goed doet volgen. Dat ook andere ondernemers die net als Boom B.V. geen hinder ondervonden hebben van corona, het voorbeeld van de laboratoriumleverancier volgen. “Wat zou het mooi zijn als je elkaar op die manier kunt helpen. Samen voor Meppel.”

Tekst: Arjan Jonkers. Beeld: Daan Prest.

#SamenVoorMeppel