Britten krijgen Brexit-uitstel van EU

Britten krijgen Brexit-uitstel van EU

Door: FHI, federatie van technologiebranches

De dreigende no-deal-brexit op 29 maart is van de baan. De Europese Unie heeft het Verenigd Koninkrijk tot uiterlijk 12 april de tijd gegeven om een ander Brexit-plan te presenteren. Mocht premier May een gewijzigd plan door het Lagerhuis te krijgen, dan wordt de Brexit uitgesteld tot 22 mei. Anders dreigt alsnog een harde Brexit.

Daarmee is de noodzaak voor ondernemers om zich gedegen voor te bereiden op de Brexit nog volop aanwezig. In het artikel 'Eerste hulp bij Brexit' leest u hier meer over.

De Rijksoverheid heeft laten weten dat steeds meer bedrijven zich voorbereid hebben op de mogelijke gevolgen van een Brexit. Medio maart zei 32% van de ondernemers zich in grote mate of behoorlijk aan het voorbereiden te zijn. In de zomer van 2018 was dat nog 18% en in 2017 was slechts 9% van de ondernemers aan de slag met voorbereidingen. 

Inmiddels is de onrust in het Verenigd Koninkrijk over een dreigende harde Brexit nog verder opgelopen. Een petitie op de website van het Britse parlement, waarin Britten aan de regering vragen om niet uit de Europese Unie te stappen, is binnen enkele dagen al door ruim 3 miljoen mensen ondertekend.