Tijdens het jaarlijkse Design Automation & Embedded Systems Event delen ontwikkelaars en toepassers van embedded systems (hardware én software) kennis van de laatste technologieën en wisselen zij visies en ervaringen uit met vakgenoten. Met dit jaar extra aandacht voor de security van embedded systems en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van PCB/hardware design, Software design, Artificial Intelligence en Augmented Reality.

Bouwstenen voor embedded Cyber Security

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeeldingDe voordelen van Industry 4.0 en Industrial IoT hebben een valkuil: het maakt industriële apparaten kwetsbaar voor cybercriminaliteit. Cybersecurity is een kritieke kwestie geworden, niet alleen voor de informatietechnologie (IT)-infrastructuur, maar ook voor de operationele technologie (OT). Naarmate IT en OT samenkomen, moeten zowel de algemene automatisering op de fabrieksvloer als veel industriële toepassingen worden voorbereid op cyberbedreigingen.

In deze presentatie leert Kurt van Buul namens HMS Networks de bezoekers over het daadwerkelijke beveiligingsniveau van OT, de variabiliteit en de bouwstenen voor cyberbeveiliging. Tot slot laat hij een oplossing van cyberveilig embedded Industrial Ethernet en IIoT zonder gebruik te maken van stacks zien.

Lees meer…

Draadloze IoT-apparaten zonder batterij laten functioneren

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeeldingHet gros van IoT-apparaten wordt gevoed door middel van één of meer batterijen. Om het gebruik van batterijen terug te dringen en apparaten zonder batterij te laten functioneren is er een oplossing voor handen. Met een zuinige System-on-a-chip (SoC) die communiceert middels bluetooth worden twee technologieën geïmplementeerd. Deze technologieën zorgen er voor dat de transceiver veel minder energie gebruikt, niet alleen bij het zenden en ontvangen, maar ook in rust.

Arco Snoey van TOP-electronics laat tijdens het D&E event zien dat batterijen geëlimineerd kunnen worden wanneer er voldoende energie beschikbaar is om een zuinige SoC te laten functioneren. Hierdoor kunnen IoT-apparaten hun leven lang op één batterij draaien, of is er zelfs geen batterij meer nodig!

Lees meer…

Flex-rigids, totale eigendomskosten

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Met Flex-rigid PCB’s krijgt een ontwerper meer vrijheid in het ontwikkelen van de PCB. Veelal valt de keuze op losse rigide PCB’s in combinatie met flex PCB’s welke vervolgens middels connectoren aan elkaar verbonden worden. Wanneer men enkel naar de stukslijst kijkt oogt dit wellicht als de goedkopere optie maar de realiteit vertelt iets anders. Neem de totale kosten inclusief connectoren en de tijd die het handwerk met zich meebrengt en dan vallen de kosten veel hoger uit. 

Door middel van Flex-rigid PCB’s zijn er geen connectoren of handmatige montage nodig om PCB’s met elkaar te verbinden. Een bijkomend voordeel is dat inbouw en service in het werkveld veel makkelijker wordt doordat er gebruikt gemaakt wordt van modules. Flex-rigid bouwen vereist veel kennis en ervaring en vraagt een hoog kwaliteitsniveau omdat de methode verschillende materialen bevat met verschillende CTE. Boy van Veghel van Fineline Q.P.I. begeleidt u middels zijn presentatie door dit proces.

Lees meer…

Het gezamenlijk ontwerpen van een PCB

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeeldingGeen enkele PCB wordt door een enkel individu ontworpen. De complexiteit van de markt en het scala aan producten maakt dat het ontwerpproces een samenwerking tussen verschillende schijven oplevert. Een uitdaging wat dit met zich meebrengt is het zo efficiënt en veilig mogelijk delen van informatie. Het optimaliseren van “datasharing” bespaart veel doorlooptijd.

Hoe zo’n optimalisatieslag in het ontwerpproces aangepakt kan worden vertelt Jan Grooten van Altium tijdens het D&E event.

Lees meer…

Meldt u hier aan voor een gratis eventbezoek (fysiek of digitaal).

Gerelateerde bedrijven

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)