[Infographic] The Industrial IoT Maturity Journey

[Infographic] The Industrial IoT Maturity Journey Door: IXON B.V.

Hoe ga je van digitalisering naar intelligente machines in productie?

Deze infographic is een visuele weergave van de reis die wordt uitgelegd in het Industrial IoT maturity model. Volg deze stappen in jouw reis van digitalisering naar intelligente machines om Industrie 4.0 succesvol in jouw organisatie te implementeren. Een Industrial IoT-platform, zoals IXON Cloud, kan je helpen tijdens elke fase van de reis.

 

Je kunt de infographic op je website embedden door deze HTML-code in te voegen:

<a href="https://www.ixon.cloud/nl/kennisbank/iiot-maturity-model-maakindustrie" title="Industrial IoT maturity model machinebouw"><img src="https://www.ixon.cloud/media/tvohh0vs/ixon-iiot-maturity-infographic-web-nl.png" alt="Infographic Industrial IoT Maturity Journey" /></a>

 

De weg van digitalisering naar intelligente machines

Computerisering

Het begint wanneer industriële machines en operaties worden bestuurd door software via PLC’s, sensoren, cobots en HMI-schermen.

Connectiviteit

Apparaten worden verbonden met het internet en toegankelijk gemaakt van buiten de fabriek. Veilige VPN-toegang en web platforms maken de bediening en het onderhoud van machines op afstand efficiënter.

Gegevensanalyses

Machine data worden verzameld en veilig opgeslagen in de cloud. Er wordt een datastrategie opgesteld om gegevens te visualiseren en te analyseren voor machine- en procesverbeteringen.

Voorspellende capaciteit

Verfijnde analyses leiden tot best-practice patronen, en worden gebruikt om service- en operatieteams te informeren wanneer de noodzaak voor machineonderhoud nabij is of wanneer producties uitvallen.

Aanpassingsvermogen

Verbonden services en geïntegreerde platforms resulteren in intelligente mogelijkheden zoals machine learning en kunstmatige intelligentie.