Kort economisch coronanieuws van 13 augustus

Kort economisch coronanieuws van 13 augustus Door: FHI
  • De Rabobank heeft door de coronacrisis de nettowinst zien dalen naar 227 miljoen euro over het afgelopen halfjaar. Het bedrijf zet 1,4 miljard euro opzij in een stroppenpot en het gaat meer dan honderd filialen sluiten.
  • Voor de verduurzaming van de industrie draait vooral het mkb op. Dat concludeert Milieudefensie op basis van opgevraagde overheidsinformatie. Grootverbruikers als Shell en Tata Steel zouden soms zelfs geld toe krijgen, terwijl kleinere ondernemingen bijdragen aan de Opslag Duurzame Energie.
  • Bloedbank Sanquin start de productie van een geneesmiddel dat kan worden ingezet om kwetsbare groepen te beschermen tegen corona. De bloedbank beschikt over drieduizend kilo plasma, rijk aan antistoffen tegen het virus, meldt het AD. Toch zoekt Sanquin nog donoren.
  • Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. In juli zijn er 27 bedrijven minder failliet verklaard dan in juni, zegt het CBS. De meeste faillissementen vinden in de handelssector plaats.
  • Het Internationaal Energieagentschap is in nieuwe ramingen somber over het herstel van de oliemarkt. Vooral de situatie in de burgerluchtvaart zorgt voor een lage vraag naar kerosine, schrijft Bloomberg.