Kort economisch coronanieuws van 21 december

Kort economisch coronanieuws van 21 december Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt maandag 11.212 nieuwe infecties, een afname van 1834 ten opzichte van zondag. Er zijn 78 nieuwe ziekenhuisopnames, 23 minder dan zondag.
  • Het Europese geneesmiddelenbureau EMA heeft goedkeuring gegeven aan het coronavaccin van de farmaceuten Pfizer en BioNTech, schrijft NRC. De Europese Commissie zal het middel deze week toelaten op de Europese markt, zo wordt verwacht.
  • Het samenkomen van de Brexit en de blokkade van de grenzen met het Verenigd Koninkrijk in diverse landen vormt noemt LTO Nederland in het FD ‘zeer zorgelijk’. Vooral dagverse producten uit de glastuinbouw en de sierteelt hebben er last van.
  • De Jaarbeurs in Utrecht heeft als eerste evenementenlocatie in Nederland het keurmerk ‘COVID-19 preventiemaatregelen’ van keuringsinstituut Kiwa ontvangen. Met het keurmerk kan worden aangetoond dat beurzen, congressen en andere bijeenkomsten volgens de geldende veiligheidsnormen kunnen plaatsvinden.
  • De investeringen in materiële vaste activa zijn in oktober 5,8 procent lager dan dezelfde periode in 2019. Ook is de krimp volgens het CBS groter dan voorgaande maanden. Met name investeringen in gebouwen, infrastructuur, vliegtuigen en machines bleven achter.