Kort economisch coronanieuws van 23 september

Kort economisch coronanieuws van 23 september Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het totale aantal positieve coronatests is de 100.000 gepasseerd. Op woensdag zijn er volgens het RIVM 2300 positieve tests gedaan, een nieuw dagrecord. Vooral Amsterdam en omgeving laten een sterke stijging zien, zo is te lezen bij het AD.
  • Het potentiële coronavaccin van Janssen Vaccines uit Leiden wordt getest op 60.000 vrijwilligers uit onder andere de VS, Zuid-Afrika en een aantal Zuid-Amerikaanse landen. Het gaat om een fase 3-test, meldt de NOS. Janssen is inmiddels al begonnen aan de productie van het vaccin.
  • De gemeente Rotterdam verstrekt leningen van in totaal 21,6 miljoen euro om faillissementen van Diergaarde Blijdorp en evenementencentrum Ahoy te voorkomen. Dat meldt Rijnmond. Volgens het stadsbestuur hebben faillissementen meer gevolgen voor de stad dan de financiële steun die Ahoy en Blijdorp nu krijgen aangeboden.
  • Brancheorganisatie IATA wil dat bij alle vliegtuigreizigers voor hun vertrek een coronatest wordt afgenomen. De tests moeten een alternatief vormen voor de huidige quarantaineregelingen en het internationale reizigersvervoer weer mogelijk maken.
  • Het Nederlandse lab Saltro heeft een deal gesloten met een zusterlab in Abu Dhabi. Hierdoor kunnen met behulp van een luchtbrug coronatests in de Verenigde Arabische Emiraten worden uitgevoerd middels een luchtbrug, schrijft de NOS.