Kort economisch coronanieuws van 29 juli

Kort economisch coronanieuws van 29 juli Door: FHI
  • De EU steekt 63 miljoen euro in de aanschaf van virusremmer Remdesivir. De bestelling is goed voor de behandeling van 30.000 coronapatiënten. Het medicijn wordt vanaf augustus geleverd en verdeeld onder de lidstaten, meldt Bloomberg.
  • Uit een rondgang door de NOS bij 25 grote bedrijven blijkt dat veel ondernemingen denken dat het thuiswerken voorlopig een blijvertje is. Veel werknemers zouden thuiswerken als positief ervaren. Wel is het de bedoeling dat werknemers elkaar weer vaker ontmoeten.
  • Anja Karliczek, de Duitse minister van Onderwijs en Wetenschap, denkt dat het niet waarschijnlijk is dat een vaccin tegen corona snel breed beschikbaar komt. "We moeten ervan uitgaan dat vaccins voor de bevolking pas op zijn vroegst vanaf midden volgend jaar beschikbaar zullen zijn", tekent Zeit Online tijdens een persconferentie op.
  • De coronacrisis begint banken in toenemende mate pijn te doen, schrijft het FD in een analyse. Onder andere Santander, Barclays en Deutsche Bank nemen ruime voorzieningen en Santander moest 10 miljard euro aan goodwill afschrijven, blijkt uit de halfjaarcijfers van een aantal grote Europese banken.
  • Boeing stopt volgend jaar met de productie van de iconische 747. Dit doet de vliegtuigbouwer om de verliezen als gevolg van de coronacrisis op te vangen. Daarnaast moeten er nog meer banen verdwijnen boven op de 16.000 die al eerder zijn aangekondigd.