Kort economisch nieuws van 12 april 2021

Kort economisch nieuws van 12 april 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Op maandag meldt het RIVM 6757 nieuwe bevestigde coronabesmettingen, 1497 minder dan zondag. Het weekgemiddelde is wel met 4 procent gestegen naar 7157.
  • Het Robert Koch Instituut, het Duitse RIVM, noemt de huidige situatie rondom coronabesmettingen in Duitsland "zeer, zeer ernstig". Per honderdduizend inwoners ligt het aantal besmettingen op 136. Mogelijk stelt het buurland nieuwe coronamaatregelen voor.
  • Er zijn in maart in Nederland meer bedrijven failliet verklaard dan in februari, meldt het CBS. Het gaat om 144 faillissementen, 30 meer dan in februari. Toch blijft het aantal faillissementen op een heel laag niveau, mede door de noodsteun van de overheid.
  • Het aantal verkochte nieuwbouwhuizen is eind 2020 flink gestegen: in het laatste kwartaal werden er 53,5 procent meer nieuwbouwwoningen verkocht dan in dezelfde periode in 2019. Het gaat om 10.744 woningen, zegt het CBS.
  • Door de coronacrisis loopt de Europese Unie ongeveer twee jaar aan economische groei mis. Dat zegt Fabio Panetta, directielid van de Europese Centrale Bank, tegen El País. Ook denkt hij dat de Europese economie minder snel zal herstellen dan de Amerikaanse economie.