Kort economisch nieuws van 14 april 2021

Kort economisch nieuws van 14 april 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches

 

  • Het RIVM meldt woensdag 5503 nieuwe coronabesmettingen, 1265 minder dan gisteren. In de ziekenhuizen nam de bezetting af.
  • BioNTech/Pfizer wil eind juni 50 miljoen doses eerder aan de EU leveren dan gepland. Dat zegt Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, op Twitter. Ook onderhandelt de EU met Pfizer over een levering van 1,8 miljard ‘boostershots’ die in 2023 geleverd moeten worden.
  • De Braziliaanse P1-variant van het coronavirus verspreidt zich volgens een inschatting van het Outbreak Management Team (OMT) bijna de helft sneller dan de 'klassieke' versie van het virus. Daarmee is de Braziliaanse variant nog besmettelijker dan de Britse variant. Uit steekproeven blijkt dat de Braziliaanse variant inmiddels goed is voor 1,5 procent van alle besmettingen, meldt NU.nl.
  • Het aantal apparaten voor het uitvoeren van ademtesten in de GGD-coronateststraten gaat flink groeien, schrijft de NO In juni moeten ruim 500 ademtestapparaten bij 65 testlocaties beschikbaar zijn.
  • De provincie Groningen wil de Eemshaven uitbreiden met 600 hectare. Daarmee moet het gebied aantrekkelijker worden voor bedrijven in waterstof, hightech, de auto-industrie, windenergie en batterijen. Omwonenden reageren geschokt, zo is te lezen bij het Dagblad van het Noorden.
  • In februari exporteerde Nederland 4,5 procent meer goederen dan in diezelfde periode vorig jaar. Het gaat om de sterkste stijging van de export sinds 2019, meldt het CBS. Ook de import groeide met 5,8 procent.