Kort economisch nieuws van 20 april 2021

Kort economisch nieuws van 20 april 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt dinsdag 6871 nieuwe coronabesmettingen, 302 minder dan maandag. De bezetting in de ziekenhuizen is iets gestegen, terwijl er inmiddels 4,6 miljoen prikken in Nederland zijn gezet.
  • Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) oordeelt dat de voordelen van het gebruik van het Janssenvaccin opwegen tegen de nadelen. Volgens de EMA zijn de bloedproblemen een zeldzame bijwerking van het vaccin.
  • In 2020 deden veel werknemers hun werk met relatief weinig anderen om zich heen: 22 procent van de werknemers liep vorig jaar kwam hoogstens één keer een ander persoon tegen onder werktijd. Dat blijkt uit een enquête van TNO en het CBS. Circa 97 procent van de werknemers kreeg in 2020 altijd of vaak sociale steun van zijn collega's, terwijl ook de arbeidstevredenheid hoog bleef.
  • De Europese Commissie gaat naar zes landen op de Westelijke Balkan tussen mei en augustus 651.000 vaccins opsturen. De hulp in de vorm van Pfizer/BioNTech-vaccins wordt gecoördineerd door Oostenrijk, schrijft de NOS.
  • De IEA voorspelt voor dit jaar de op een na hoogste stijging CO2-uitstoot ooit. De organisatie verwacht een toename van bijna vijf procent CO2-uitstoot, met name door een toegenomen gebruik van steenkool.