Ledenrubriek: Telerex

Ledenrubriek: Telerex Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Telerex importeert en distribueert elektronica en elektromechanische componenten zoals voedingen, displays, computer-oplossingen, industriële automatisering producten, thermische oplossingen, connectoren, EMI afscherming producten, elektronica behuizingen en aanverwante producten.

Opgericht in 1970 heeft de firma in de loop der jaren de vertegenwoordiging verworven van een aantal vooraanstaande producenten. Telerex maakt deel uit van de Eight Lakes group die een sterke financiële onafhankelijke groeiende groep van bedrijven is met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk en Taiwan. De Eight Lakes group bestaat verder uit Eltrex Motion, Wonderware Benelux, Luxendi, Mechatronix, CATS, CATS Power Design, Dolphin en Rodax.

Telerex is recentelijk lid geworden met een bedrijfslidmaatschap. Martijn van Deursen en Lex van Huuksloot, Accountmanagers Thermal Management, EMC Products & Enclosures, zijn de contactpersonen voor Nederland. Het lidmaatschap van de EMC-ESD vereniging is voor Telerex belangrijk voor het netwerken, het uitwisselen van kennis en het volgen van de markontwikkelingen.   

Momenteel zijn er volgens Martijn en Lex EMC uitdagingen in de markt op het gebied van het gebruik van 5G frequenties, CE compatibiliteit en een combinatie van miniaturisatie, voorkomen van EMC storing en afvoeren van warmte. Deze uitdagingen zullen ook in de toekomst de nodige aandacht vergen.

Telerex ziet dat de huidige leveranciers door innovatie voortdurend hun productportfolio uitbreiden. Door nieuwe innovatieve leveranciers toe te voegen kan de markt nog beter bediend worden.