Nieuwe Corona-Overbruggingslening (COL) beschikbaar voor startups

Nieuwe Corona-Overbruggingslening (COL) beschikbaar voor startups Door: FHI federatie van technologiebranches

De aanvraagperiode voor de Corona-Overbruggingslening (COL) is verlengd tot uiterlijk 30 juni. Deze regeling richt zich op  innovatieve bedrijven en startups die in de problemen zijn gekomen als gevolg van de coronacrisis.

Het Kabinet heeft besloten om deze regeling te verlengen omdat het economische herstel nog steeds niet is ingetreden als gevolg van de voortdurende coronacrisis. Daarnaast bleef van de 300 miljoen euro die beschikbaar is gesteld voor de COL-regeling ongeveer 35 miljoen euro over. 

Ondernemers kunnen de COL-regeling aanvragen via de website van startuporganisatie Techleap. Startende bedrijven die al eerder een lening hebben gekregen, kunnen niet opnieuw in aanmerking komen. De aanvragen worden beoordeeld door de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen die zijn ingesteld door de overheid. De startups moeten onder andere aantonen dat ze een investeringsbehoefte hebben en last ondervinden van de coronacrisis.

De regeling staat ook open voor innovatieve mkb’ers die in de afgelopen jaren hun groei hebben gefinancierd met eigen vermogen. De hoogte van de lening kan liggen tussen de 50.000 en 2 miljoen euro. Al eerder berichten we over zes andere investeringsfondsen die zijn geopend voor Nederlandse startups om deze coronacrisis door te komen.