Ondernemers kunnen opnieuw aanvraag indienen voor TVL-regeling

Ondernemers kunnen opnieuw aanvraag indienen voor TVL-regeling Door: FHI

Vanaf maandag 15 februari kunnen mkb-ondernemers die in het eerste kwartaal van 2021 geraakt zijn door de coronamaatregelen een aanvraag indien voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Volgens de Rijksoverheid staat de regeling open voor alle sectoren, maar de precieze invulling van de compensatie is nog niet geheel duidelijk.

De aanpassingen en uitbreidingen op de oude TVL-regeling, zoals openstelling voor grotere bedrijven, verlaging van de vaste lasten drempel en het hogere subsidiepercentage, zullen in een later stadium worden doorgevoerd. De regering wacht onder andere op goedkeuring door de Europese Commissie, zo bericht de Rijksoverheid op haar site.

Momenteel is de TVL-regeling voor Q1 2021 alleen aan te vragen voor ondernemers die eerder gebruik hebben gemaakt van de regeling. Voor hen zullen de voorwaarden uit december nog gelden. Na goedkeuring door de EC zullen de nieuwe voorwaarden door de RVO als een extra voorschot worden uitbetaald.

Vanaf 18 februari kunnen ondernemers die actief zijn in de evenementenbranche een aanvraag indienen voor de zogeheten Evenementenmodule Q4 2020. Veel ondernemers in deze branche konden door het seizoensgebonden karakter van hun werk geen aanspraak maken op eerdere TVL-regelingen.

Voor meer informatie heeft de Rijksoverheid een speciale pagina ingericht. Ook de KvK geeft informatie aan ondernemers over de regelingen. U kunt ook terecht bij het coronadossier van FHI.

NOW-regeling

Vanaf 15 februari kunnen bedrijven bij het UWV een aanvraag doen voor de vierde aanvraagperiode van de NOW-tegemoetkoming. Het percentage van de loonkosten die ondernemers maximaal vergoed kunnen krijgen, is verhoogd van 80 procent naar 85 procent. Dit betekent een hogere tegemoetkoming voor de maanden januari, februari en maart 2021.