Snellere wandmontage voor connectoren.

Snellere wandmontage voor connectoren. Door: HARTING

Volledig EMC-afgeschermde en zeer robuuste behuizingen kunnen nu via de achterzijde worden voorzien van een contactblok.

Espelkamp / Hannover, 14 april 2021 --- De metalen behuizingen van de Han® EMC- en Han® HPR-serie zijn nu ook verkrijgbaar in versies waarmee contactblokken vanaf de achterkant kunnen worden gemonteerd - een optie die de plaatsing van interfaces op schakelkastwanden vereenvoudigt en de installatiesnelheid verhoogt en uiteindelijk daarmee de kosten op lange termijn verlaagt.
HARTING heeft andere connectortypen geproduceerd met een montageoptie via de achterkant. De Han-Eco® A en B de Han® B en de Han® M-serie zijn de afgelopen twee jaar met deze installatieoptie (“Rear-Fit”) op de markt gekomen. Nu is deze optie voor het eerst ook beschikbaar voor de Han® EMC- en Han® HPR-serie.

“Rear-fit” montage betekent dat contactblokken van achteren in de behuizing kunnen worden geïnstalleerd, wat vooral belangrijk is bij installatie in kasten met geprefabriceerde kabelassemblages. Het samenstellen van beide producten wordt verder versneld door gebruik te maken van een montageframe - of de modules kunnen direct in de behuizing worden geplaatst. Alle Han®-series met de optie “Rear-Fit” maken het eenvoudiger om contactblokken te installeren en installatietijden aanzienlijk te verkorten.
De "Rear-Fit" -behuizingen zijn ook compatibel met eerdere versies zonder deze “Rear-Fit” optie, wat zich vertaalt in een kosteneffectieve, stapsgewijze introductie van de nieuwe behuizingen in de productie.