FHI corona-update, 3 juli 2020

Kort coronanieuws

  • Er kan een permanente verschuiving komen naar vijf tot tien procent meer weggebruikers dan treinreizigers, zo stelt KPMG. Dit veranderende mobiliteitsgedrag kan grote gevolgen hebben voor de klimaatdoelstellingen en de filedruk.
  • Ongeveer 40 procent van de werknemers denkt dat de productiviteit in de afgelopen maanden van thuiswerken is verbeterd. Dat zegt recruitmentbureau Robert Walters op basis van eigen onderzoek. Ook werkgevers zijn overwegend positief.
  • Steeds meer startups ontvangen overheidsgeld uit zogeheten regionale ontwikkelingsmaatschappijen. Afgelopen jaar investeerden zeven ontwikkelingsmaatschappijen in totaal 165 miljoen euro in jonge ondernemingen, bericht het FD. Een recent voorbeeld is de investering van 20 miljoen euro in Smart Photonics, een startup die fotonische chips ontwikkelt, door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.
  • De werkloosheid in de negentien landen die de eurozone vormen, is in de maand mei verder gestegen: 7,4 procent van de beroepsbevolking is werkeloos, tegenover 7,3 procent in april. Bij jongeren is de werkloosheid aanzienlijk hoger: 16 procent zit zonder werk, meldt de NOS.
  • Het aantal faillissementen van bedrijven en instellingen is in week 26 (22 tot en met 28 juni) uitgekomen op 31. Dat is 54 minder dan in week 25 en het laagste aantal faillissementen in een volledige week tot nu toe dit jaar, zo meldt het CBS.

 

Industrial Ethernet trekt meer dan 200 bezoekers naar online kennisweek

Het was in dit unieke jaar anders dan anders, maar de online kennisweek Industrial Ethernet is een succes te noemen. Gedurende drie dagen waren er 200 bezoekers te verwelkomen, verdeeld over tien webinars. In totaal waren er 680 kijkers voor de webinars.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/industrial-ethernet-trekt-meer-dan-200-bezoekers-naar-online-kennisweek/

 

Webinars LabAutomation kennisweek trekken 317 kijkers

De LabAutomation Week 2020, van 29 juni tot en met 2 juli, trok in totaal 317 kijkers. De digitale kennisweek van de branche Laboratorium Technologie gaf de kijker door middel van een tiental webinarsessies handvaten om zelf aan de slag te gaan met laboratoriumautomatisering.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/webinars-labautomation-kennisweek-trekken-317-kijkers/

 

Gelijke bescherming én gelijk speelveld bij export buiten de EU

De Sociaal Economische Raad (SER) is deze week met een advies aan het kabinet gekomen met daarin de oproep om goederen die via internationale platforms in Nederland worden verkocht, te laten voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Door extra wetgeving en eventuele sancties kunnen Nederlandse bedrijven op een gelijk speelveld concurreren met ondernemingen buiten de EU.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/gelijke-bescherming-en-gelijk-speelveld-bij-export-buiten-de-eu/

 

Uitnodiging FHI-leden online bijeenkomst componenten

Woensdag 2 september neemt hDMT, het Orgaan-op-Chip consortium, u mee in de ontwikkelingen van de Orgaan-op–Chip technologie, een routekaart vol uitdagingen die beschrijft wat de stappen zijn om de Organen-op-Chips in de praktijk en op de markt te brengen. We nemen u tijdens deze online bijeenkomst mee in een interactieve brainstormsessie over de toekomstperspectieven van de componentenmarkt.

Bekijk het programma en registreer u kosteloos voor de webinars:
https://fhi.nl/nieuws/uitnodiging-fhi-leden-online-bijeenkomst-componenten/

 

Kabinet investeert miljoenen in techbedrijf Smart Photonics

De Nederlandse staat heeft besloten om twintig miljoen euro te investeren in het Eindhovense bedrijf Smart Photonics. Zij produceren fotonische chips en konden geen externe investeerder vinden om de huidige productiecapaciteit uit te breiden. Hierdoor dreigde er een buitenlandse overname. Het ministerie van Economische Zaken is daarom nu in de bres gesprongen omdat deze nieuwe industrietak en het bedrijf zelf van strategische belang voor Nederland zijn.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/kabinet-investeert-miljoenen-in-techbedrijf-smart-photonics/

 

Nieuw: FHI Contentservice voor abonnees mini-site

Afnemers van de mini-site in FHI Digitale Service kunnen tegen een vergoeding gebruikmaken van de zogeheten contentservice. FHI online redacteur Dimitri Reijerman gaat voor u aan de slag met het schrijven van een interessant artikel over uw bedrijf. Dat kan bijvoorbeeld gaan over een nieuwe productlijn, een relevante ontwikkeling in uw branche of een bedrijfsuitbreiding waar u trots op bent.

Lees meer en bekijk een aantal voorbeelden:
https://fhi.nl/ledenvoordelen/digitaleservice/

 

Lees het laatste nieuws rondom het coronavirus in ons dossier.