Q&A nieuw financieringsmodel FHI

Q&A nieuw financieringsmodel FHI

Wat is de core business van FHI?

Vanaf 1956 heeft FHI het doel om contacten tussen leden en marktpartijen te faciliteren. Met content van haar leden brengen wij de deskundigheid in de keten neutraal over. Voorheen deden we dit door de beurs ‘HET Instrument’ en nu de beurzen E&A, LabNL en WoTS. Vanaf 1992 faciliteert FHI de interactie ook door events, bijeenkomsten en online communicatie. Sinds die tijd zijn diensten (zoals verzekeringen, workshops, juridisch advies en leveringsvoorwaarden) en belangenbehartiging opgezet en verder uitgebreid voor de leden.

Welke invloed heeft de coronapandemie gehad op FHI?

De periode 2020-2021 vroeg om een transitie met meer focus op online activiteiten voor de leden. In die periode en ook nu, na corona, wil FHI goede waarden behouden. We zijn in 2020 direct begonnen met webinars en online contact met leden, om hen praktisch te ondersteunen. In 2021 is de transitie meer structureel vastgesteld in zes focuspunten.

Wat zijn de speerpunten van FHI?

  1. Beurzen
  2. (Online) Events
  3. Online vindbaarheid van de leden
  4. Communicatie naar doelgroepen
  5. FHI Advies
  6. Praktische belangenbehartiging.

Waarom vindt FHI een sterk eigen vermogen belangrijk?

Een sterk eigen vermogen biedt zekerheid aan de leden in termen van stabiliteit, neutraliteit en onafhankelijkheid, bijvoorbeeld in de onderhandelingspositie met externe partijen.

Welke beurzen zijn er in 2023 en 2024?

De World of Technology & Science 2022 was met 15.073 bezoekers een groot succes. Bekijk hier de aftermovies. In september/oktober 2024 hopen we je weer te kunnen verwelkomen als exposant voor een nieuwe editie van WoTS in de Jaarbeurs.

We hebben geïnvesteerd in beurzen. Komend jaar worden LabNL 2023 en Electronics & Applications 2023 naast elkaar gehouden van 26 tot en met 28 september 2023 in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens LabNL, hét platform voor laboratorium technologie, ontmoeten exposanten tegen beperkte kosten, hun klanten. Electronics & Applications is dé beurs voor industriële elektronica in de Benelux, waar je de gehele elektronicaketen ontmoet.

Wat doet FHI op het gebied van Online events?

Als lid van FHI profiteer je als bedrijf op het gebied van collectieve marketing onder andere van kennisdeling met de markt. In de periode dat fysiek samenkomen niet mogelijk was, hebben we dat gedaan door verschillende succesvolle webinars en online kennisweken.  Nu fysieke bijeenkomsten weer mogelijkheden zijn, organiseren we een groeiend aantal thematische en technische events, waarin leden groepsgewijs hun technologie, producten en diensten presenteren aan geselecteerde marktpartijen. Bekijk in de agenda alle komende events en (netwerk)bijeenkomsten. De opgedane online ervaring gebruiken we om klanten live lezingen te laten volgen, of opnames nadien te gebruiken als content richting de klanten van de leden.

Welke voordelen biedt het platform fhi.nl voor de online vindbaarheid van jou als lid?

Van huis uit is FHI een netwerkorganisatie. Leden delen met elkaar kennis op tal van gebieden, niet alleen via beurzen, events, clusterbijeenkomsten en workshops, maar ook online. Alle vele branche- en eventsites zijn de afgelopen periode samengebracht onder het online platform fhi.nl. Dankzij het sterke digitale platform kun je jouw onderneming nog beter op de kaart zetten. Want fhi.nl wordt uitstekend gevonden in zoekmachines. Via jouw eigen bedrijfsprofiel vergroot je jouw zichtbaarheid nog verder. Alle leden hebben inmiddels dit uitgebreide ledenprofiel op het platform als onderdeel van hun FHI-lidmaatschap.

Wat kan FHI Advies voor mij betekenen?

FHI Advies is er voor jou als ondernemer die in de dagelijkse bedrijfsvoering tegen (juridische) vragen aanloopt. De adviseurs zijn erg toegankelijk en denken graag met je mee met hun expertise op het gebied van het arbeids-, contracten- en ondernemingsrecht. Modelovereenkomsten als de FHI algemene voorwaarden, thuiswerkovereenkomst, NDA’s etc kun je als lid van FHI downloaden via MijnFHI. Voor direct juridisch advies en voor meer inhoudelijke vragen of procedures kun je altijd terecht bij FHI Advies. Het eerste uur sparren met één van onze partners van FHI Advies is vrijblijvend, mail jouw vraag of casus naar legal@fhi.nl!

Hoe maakt FHI belangenbehartiging praktisch?

Actuele kwesties hebben te maken met klimaatverandering en de energietransitie. Leden van FHI zorgen voor de technische oplossingen, maar dat kunnen dat alleen samen met anderen doen. Het is dus zaak om groepen structureel bijeen te brengen. Vanaf 2020 worden expertgroepen georganiseerd om professionals bijeen te laten komen die een koppeling kunnen maken tussen praktische technologie en beleid. Dat geldt overigens ook voor andere thema’s, zoals industrie 4.0 en cybersecurity.

Daarnaast werkt FHI als invloedrijke brancheorganisatie nauw samen met MKB-Nederland, een organisatie die, samen met tientallen brancheorganisaties, constant in overleg is met Den Haag en Brussel. En doen wij dat ook met beurzen en events, waar we partijen bereiken die niet bij MKB-Nederland zijn aangesloten, zoals eindgebruikers in de industrie (WIB) en internationale verenigingen.

Vergaderzaal huren?

Voor leden van FHI, biedt FHI de mogelijkheid gebruik te maken van vergaderfaciliteiten en zalenverhuur in het FHI-pand in Leusden. Centraal gelegen in een mooie bosrijke omgeving, en gemakkelijk te bereiken met de auto én voldoende parkeergelegenheid. Dat is, indien gewenst, inclusief verschillende cateringmogelijkheden. De tarieven voor 2023 kun je hier vinden.

Wil je een succesvolle webinar organiseren, maar mis je de middelen of kennis?

FHI kan je helpen. Wij hebben voor het verzorgen van online events een professionele studio gebouwd. Deze studio is ruim voorzien van alle benodigde digitale middelen om bijvoorbeeld een webinar live via internet te streamen, uw video op te nemen als naslagwerk of om jouw podcast op te nemen. FHI biedt jou als lid tegen gereduceerd tarief mogelijkheden voor het gebruik van deze professionele webinarstudio.