FHI 65 jaar

FHI heeft op 6 april 2021 de leeftijd van 65 jaar bereikt. 

Op deze pagina’s vindt u foto’s door alle jaren heen, de formele documenten uit de eerste jaren rond de start van Het Instrument, artikelen en podcasts met bedrijven die ook al in 1956 lid waren van FHI. In verschillende nieuwsbrieven wordt aandacht hieraan gegeven.

De krachtige aanpak van leden in de begintijd is door alle jaren heen weer naar voren gekomen, op momenten dat er cruciale beslissingen gevraagd werden. Die basis past nog steeds sterk bij (bestuurs)leden van FHI. Begin 2021 is een nieuwe koers ingezet, die het contact tussen (potentiële) klanten in industrie, zorg en wetenschap ook op digitaal vlak beter faciliteert en de onafhankelijkheid in dat contact benadrukt. De oorsprong, de cultuur en de kracht van FHI blijft actueel in een zich wijzigende wereld.

FHI Technologie Podcast #7 – FHI 65 jaar: Willem van Raalte (voorzitter FHI) en Paul Petersen (directeur FHI)

Paul Petersen (directeur FHI) en Willem van Raalte (voorzitter FHI) kijken terug op 65 jaar FHI. Niet alleen is de cultuur binnen de Federatie van Technologiebranches grotendeels hetzelfde gebleven, ook blijven de leden ambitieus naar de toekomst toe.

FHI Technologie Podcast #8 – FHI 65 jaar: Mike Klinkenberg en Corné Reuvers – Beun de Ronde

In deze speciale aflevering spreken we met Mike Klinkenberg en Corné Reuvers, beide managing directors bij Beun de Ronde, dat dit jaar zijn honderdste verjaardag viert. We praten onder andere over het belang van beurzen en de continue transitie voor bedrijven als Beun de Ronde.

FHI Technologie Podcast #9 – FHI 65 jaar: Michiel van Kaam en Jan de Vries – Honeywell

Te gast zijn Michiel van Kaam, creative and strategic business leader bij Honeywell, en Jan de Vries, tot aan zijn pensioen actief als general manager bij Honeywell. Jan duikt in de geschiedenis van Het Instrument, terwijl Michiel zich waagt aan een blik in de toekomst.

FHI Technologie Podcast #10 – FHI 65 jaar: Jan Willem Jongbloed – Bakker & Co

Bakker & Co-directeur en oud FHI-bestuurder Jan Willem Jongbloed praat in deze podcastaflevering over het heden en verleden van zijn bedrijf. Ook kijkt hij naar hoe FHI destijds is ontstaan en op welke wijze de brancheorganisatie is veranderd in de loop der tijd.