FHI corona-update, 6 augustus 2020

Kort coronanieuws

  • ING zag in het tweede kwartaal een groot deel van de winst verdampen: de winst kwam uit op 300 miljoen euro, 80 procent minder dan het voorgaande kwartaal. De bank is vooral veel geld kwijt aan het vullen van de stroppenpot.
  • Het herstel in de Duitse industriesector zet zich door. In de maand juni steeg het aantal orders met 28 procent dan in mei, zegt het Statistisches Bundesamt. Het herstel is krachtiger dan veel economen hadden voorzien.
  • De coronacrisis zet een rem op de loonstijgingen in nieuwe cao’s, zegt AWVN. Volgens de werkgeversvereniging waren de loonafspraken gemiddeld lager dan 2 procent in de cao’s die de afgelopen maanden zijn afgesloten. De AWVN meldt ook dat tot nu toe dit jaar veel minder cao’s zijn afgesloten dan gebruikelijk is omdat onderhandelingen lange tijd stillagen.
  • De Britse farmareus AstraZeneca heeft een deal gesloten met het Chinese Shenzen Kangtai. De Chinese farmaceut zal minimaal 100 miljoen coronavaccins per jaar produceren, gebaseerd op AZD1222 dat is ontwikkeld door de universiteit van Oxford, meldt Reuters.
  • De VO-raad, de koepelorganisatie voor middelbare scholen, eist dat het Outbreak Management Team meer duidelijkheid verschaft over ventilatiesystemen in scholen. Volgens een artikel in het AD zijn deskundigen bang dat de kwaliteit van deze systemen onvoldoende is en daarmee het risico op verspreiding van het coronavirus wordt vergroot.
  • In week 31 zijn 51 bedrijven en instellingen failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 14 meer dan in week 30.

 

Voortgang van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH)

Het Landelijke Consortium Hulpmiddelen (LCH) is ontstaan ten tijde van de Covid-19 crisis om te voorzien in de aanvullende behoefte aan persoonlijke beschermingsmiddelen en hulpmiddelen voor de zorg ten gevolge van het virus.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/voortgang-van-het-landelijk-consortium-hulpmiddelen-lch/

 

 

Pleidooi voor behoud budget internationale handel en ontwikkelingssamenwerking

FNV, CNV, VNO-NCW en MKB-Nederland roepen in een brief minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Stef Blok van Buitenlandse Zaken op om vooral geen verdere bezuinigen door te voeren. Het investeringsbudget voor internationale handel en ontwikkelingssamenwerking moet volgens de vakbonden en werkgeversorganisaties op peil blijven.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/pleidooi-voor-behoud-budget-internationale-handel-en-ontwikkelingssamenwerking/

 

Merendeel Nederlandse bedrijven heeft cybersecurity niet op orde

Waar Nederlandse bedrijven meer online doen, zou je verwachten dat de cybersecurity verbeterd. Echter het tegendeel blijkt waar te zijn: ruim twee derde van de Nederlandse bedrijven is niet goed voorbereid op cyberaanvallen.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/merendeel-nederlandse-bedrijven-heeft-cybersecurity-niet-op-orde/

 

Volg FHI Industriële Elektronica via LinkedIn en mis niets!

Sinds deze week is FHI Industriële Elektronica ook te vinden op LinkedIn. Op deze pagina worden alle updates op het gebied van evenementen, clusters en bijeenkomsten gedeeld. Ook blijft u op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen de markt.

Volg FHI IE via LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/68731092/

 

 

Interactie tussen branches: Onderwijsbijeenkomst op 28 september

Tezamen met U-Talent, Jet-Net/Tech-Net en Toekomstlab krijgen deelnemers aan deze FHI-bijeenkomst een beeld van de koppeling tussen middelbare scholen, onderwijsinstellingen en de visie op het bedrijfsleven.

Schrijf u in:
https://fhi.nl/agenda/interactie-tussen-branches-onderwijs/

 

 

Lees het laatste nieuws rondom het coronavirus in ons dossier.

 

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier.