Food & Beverage online kennisweek

 

Van 10 t/m 12 november vindt de Food & Beverage online kennisweek plaats. Het laboratorium is een belangrijke factor binnen de voedingsmiddelenindustrie. Niet alleen is het lab van belang in de R&D fase, bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Ook onderwerpen als voedselveiligheid, kwaliteit en voedselauthenticiteit zijn aan de orde van de dag. Tijdens deze kennisweek vertellen experts, door middel van webinars, onder meer over innovatieve analyse technieken, analyse van oliën, vetten, allergenen en pathogenen en het monitoren van de productielijn.

Aanmelden? Hoe gaat het in zijn werk

 

 

 

Het programma vindt u hier:

Dinsdag 10 november

13:00-13:30 Voedselveiligheid in een veranderend klimaat

Wieke van der Vossen, Voedingscentrum

14:00-14:30 Environmental monitoring: How clean is your production line?

Hinke Dekter, Boom

15:00-15:30 Oil and fat analysis throughout the food chain

Dr Kevin Nott, Oxford Instruments Magnetic Resonance on behalf of SALM EN KIPP

 

Woensdag 11 november

13:00-13:30 De voedselveiligheidslaboratoria van de toekomst: inzet van drones, smartphones en mobiele meetapparatuur

Arjen Gerssen, Wageningen University & Research

14:00-14:30 Flow based mass spectrometry for sensitive and robust pesticide determination in complex food matrices

Aristide Ganci, PerkinElmer

15:00-15:30 Improved Extraction from complex Food Samples using PDMS-Overcoated SPME Fibers

Klaus Buckendahl, Merck

 

Donderdag 12 november

13:00-13:30 Determination of Contaminants in Food and Food Packaging – a closer look in the analytical toolbox

Uwe Oppermann, Shimadzu

14:00-14:30 Glyphosate & Co. – Five reasons why direct analysis is a breeze

Claudia Rathmann, Waters

15:00-15:30 Reliable Certified Reference Materials for Food Testing

Matthias Nold, Merck

 

De Food & Beverage online kennisweek wordt mede mogelijk gemaakt door: