TechAward 2022: stem op uw favoriete innovatie

TechAward 2022: stem op uw favoriete innovatie Door: FHI federatie van technologiebranches

Negen inzendingen dingen mee naar de TechAward 2022 van de World of Electronics, een van de werelden op de WoTS - dé grootste vakbeurs voor technologie en wetenschap in Nederland. Een vakjury en het publiek bepalen samen welke inzendingen genomineerd worden voor de prestigieuze prijs.

In een eerder artikel stelden we de eerste inzendingen aan u voor. In dit nieuwsbericht zijn de laatste zes kanshebbers aan de beurt. U kunt tot en met 31 augustus uw stem uitbrengen. De vier genomineerden mogen hun innovaties op de beursvloer presenteren. De winnaar wordt bekendgemaakt op vrijdag 30 september op de slotdag van WoTS.

Green TechAward
Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Green TechAward. De exposant die kan aantonen dat de innovatie een aantoonbare positieve bijdrage levert aan duurzaamheid maakt kans op deze ‘groene’ award. Dat duurzaamheid bij veel technologiebedrijven hoog op de agenda staat, blijkt wel uit het feit dat maar liefst vijf van de negen inzendingen meedingen naar de Green TechAward. Hieronder stellen wij de laatste zes innovaties aan u voor.

CN Rood – 2 Series Mixed Signal Oscilloscope (MSO)
De 2 Series Mixed Signal Oscilloscoop (MSO) is de ideale oscilloscoop voor elektronisch debuggen en testen, waar dan ook. Met een capacitief aanraakscherm en een zeer intuïtieve gebruikersinterface is de 2 Series MSO een aanvulling op de bekroonde Tektronix-familie ‘next generation’ oscilloscopen. De 2 Series MSO is de eerste draagbare oscilloscoop die dezelfde prestaties levert als een benchtop-oscilloscoop.

Rohde & Schwarz – RTS AREG800A (Green TechAward)
Het RTS Radar Test Systeem overwint obstakels bij het testen van automotive radarsystemen voor Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) en Autonomous Driving (AD) systemen. Het is een doelsimulator die dynamische radarecho's genereert die gebruikt kunnen worden in alle stadia van het testen van radarsensoren. Van voorontwikkeling via hardware-in-the-loop labtesten tot validatie van geïntegreerde ADAS/AD-functies.

Salland Electronics – IoT-platform ThingsWay (Green TechAward)
Het ThingsWay-platform zorgt voor een vliegende start van IoT-projecten. Het platform maakt het mogelijk om applicaties direct en snel aan het internet te hangen. De meldingen komen via SMS of e-mail binnen en data wordt opgeslagen in de cloud. In de onderhoudsindustrie zijn besparingen mogelijk tot wel 50%. Daarmee is het platform een oplossing voor schaarste aan onderhoudspersoneel.

SCHURTER Electronics – CHS
Conventionele schakelaars vereisen lelijke montagegaten in de gebruikersinterface. Dit is niet het geval bij de nieuwe SCHURTER CHS. De afkorting CHS staat voor Capacitive Hidden Switch. De switch kan verborgen achter het oppervlak van niet-geleidende materialen worden gemonteerd en is daardoor onzichtbaar. Dit biedt volledig nieuwe mogelijkheden voor het ontwerpen van gebruikersinterfaces die optimaal voldoen aan de eisen van specifieke toepassingen.

TDK-LAMBDA France SAS – PFH500F 500W AC-DC Power Module
In omgevingen waar convectie- of geforceerde luchtkoeling niet haalbaar is, kunt u gebruikmaken van de hoog rendement PFH500-serie AC-DC voedingsmodules met een 4′ x 2,4′ footprint. Deze PCB-gemonteerde voedingsmodules zijn geschikt voor buitenbehuizingen of vloeistofgekoelde toepassingen, accepteren een breed scala aan AC-ingangsspanningen en leveren een instelbare, geregelde 28 V-uitgangsspanning. Omdat de conductiegekoelde grondplaat bestand is tegen temperaturen van -40 °C tot 100 °C, werken de voedingen ook bij hoge omgevingstemperaturen.

Weiss Technik Nederland – De nieuwe ClimeEvent met absolute humidity control (Green TechAward)
De ClimeEvent 2 is de opvolger van de succesvolle ClimeEvent. De ClimeEvent is, met feedback van gebruikers, volledig opnieuw ontworpen op het gebied van technologie, uiterlijk en functionaliteit. Hiermee voldoet de ClimeEvent 2 aan de steeds hogere wordende eisen van klanten, met nog hogere precisie.

Klik hier voor een overzicht van alle inzendingen.

Aanmelden voor WoTS
Schrijf u in voor een gratis bezoek aan de beurs en bekijk de vier genomineerde innovaties live in de TechAward galerij.