DBCA op LinkedIn

DBCA op LinkedIn Door: FHI

De DBCA | Dutch Building Commissioning Association is alweer enige tijd actief op LinkedIn, de bedrijfspagina van de stichting DBCA heeft bijna 500 volgers. De nut en noodzaak van commissioning in de gebouwde omgeving wordt steeds meer erkent en het draagvlak neemt toe.

DBCA | Dutch Building Commissioning Asscociation
De Dutch Building Commissioning Association (DBCxA) is sinds 2013 een erkende non-profit instantie, de DBCA heeft als doel de acceptatie en toepassing van commissioning als efficiënte methode voor prestatieborging van gebouwen en woningen in Nederland te bevorderen.

Register van commissioners
In december is het register van commissioners van start gegaan, commissioning managers en specialisten met een diploma dat is behaald bij TVVL kunnen zich registreren in het register. Het Commissioningproces omvat diverse activiteiten (van controle, inspectie tot overdracht), wat is beschreven in een commissioningplan, uit te voeren door verschillende functionarissen. Het register maakt onderscheid tussen:

  • Commissioning Manager
  • Commissioning Specialist

De commissioning manager is verantwoordelijk voor het commissioningplan en de -rapportage, stuurt het commissioning team en accordeert de rapportages en verslagen van uitgevoerde commissioning-activiteiten.

Maatlat voor commissioners
De maatlat voor commissioners is terug te vinden op de website van de DBCA. Deze maatlat geeft duidelijkheid over de kerntaken van een commissioning functionaris, competenties, vooropleiding, vakkennis en ervaring.

Door op deze link te klikken gaat u rechtstreeks naar de maatlat voor commissioners

DBCA LinkedIn pagina
Middels de DBCA LinkedIn pagina zijn volgers in de afgelopen maanden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen bij de DBCA. Naast het communiceren van de start van het register kondigt de DBCA haar eigen bijeenkomsten, webinars en evenementen aan op deze pagina als ook uitnodigingen voor bijeenkomsten van de stakeholders van de DBCA.

11 maart a.s. vindt het webinar plaats in samenwerking met VGME en Sertum, u kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar door u gratis te registreren via deze link.

Wilt u voortaan op de hoogte gehouden worden van alle DBCA bijeenkomsten, evenementen en nieuwsberichten? Volg dan de DBCA LinkedIn pagina.