Bijeenkomst VSL – FHI


Uitnodiging bijeenkomst voor het laten aansluiten van de Nationale Meetstandaarden en VSL op de toekomst

 

Woensdag 24 januari 2024,
10.00-12.00 uur (+ lunch)

Locatie: FHI, Leusderend 12 in Leusden

 


Op 24 januari 2024 nodigen we je – als lid van FHI – van harte uit voor een consultatiebijeenkomst bij FHI, gericht op de toekomst van de nationale meetstandaarden en het Van Swinden Laboratorium VSL.

VSL, als nationaal metrologisch instituut, beheert en ontwikkelt herleidbare meetstandaarden in opdracht van de Nederlandse overheid, onder toezicht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De Raad van Deskundigen, op basis van de Metrologiewet in het leven geroepen, speelt een essentiële rol in het toezicht voor het Ministerie van EZK en geeft brede adviezen met betrekking tot meetstandaarden. De Raad is gevraagd om medio 2024 een nieuw strategisch advies voor de nationale meetstandaarden op te stellen en betrekt hierbij graag vooraf het bedrijfsleven.

Als lid van FHI nodigen we je van harte uit voor een bijeenkomst waarbij ook vertegenwoordigers van de Raad van Deskundigen aanwezig zullen zijn. Tijdens deze bijeenkomst krijg je de gelegenheid om als ‘bedrijfsleven’ adviezen te formuleren voor het beleid van EZK. De Raad van deskundigen neemt deze input mee in de formulering van de adviezen. Onderwerpen waar je aan kunt denken zijn onder meer:

  • Anticipatie op toekomstige ontwikkelingen en trends.
  • Is VSL de optimale keuze voor mijn bedrijf, of moeten we alternatieven in het buitenland overwegen?
  • Zijn de prijzen van VSL concurrerend op de markt?
  • Hoe wordt meetdata in de toekomst gevalideerd?
  • Zijn de meetstandaarden klaar voor de toekomst, inclusief nieuwe technologieën en de uitdagingen van de energietransitie?
  • Hoe valideren we Artificial Intelligence in dit kader?

Als je niet persoonlijk aanwezig kunt zijn, nodigen wij je uit om jouw aanbevelingen, knelpunten en adviezen met betrekking tot veranderende technologieën gerelateerd aan de nationale meetstandaarden met ons te delen. Jouw input is van onschatbare waarde voor het toekomstige succes van VSL en de meetstandaarden. Stuur je feedback naar Marina van den Berg.