FHI Jong & Ambitieus 2018


Jong & Ambitieus

Inmiddels is het een terugkerend fenomeen, de thematische bijeenkomst voor aanstormende talenten van lidbedrijven in de leeftijd van 25 tot 40 jaar.

Voor deze aanstormende talenten wordt één keer per jaar een thematische bijeenkomst georganiseerd, waarin zij kennis en ervaring kunnen opdoen, uitwisselen en andere jonge gelijkgestemde branchegenoten ontmoeten om daar een netwerkrelatie mee op te bouwen.

Het programma vindt plaats op een unieke locatie op een bijzondere historische plek! De lange en rijke geschiedenis van dit monumentale pand begint omstreeks 1900 en behoort sindsdien tot de mooiste gebouwen van Utrecht. De locatie is op steenworp afstand gelegen van de Jaarbeurs, maar toch in de luwte van de rijke historische omgeving met haar prachtige grachten en statige herenpanden. We trappen af met een korte show over wetenschap en techniek en proberen toepasselijk goud te maken. Hierna volgen twee enerverende sprekers die ons meer gaan vertellen over Scrum en Agile werken en verschillende bedrijfsstrategieën.

Programma

13:00 – 13:30 Ontvangst en kennismaken
13:30 – 14:10  

Spin, pop, boom! Een knallende aftrap door Mad Science

Isaac Newton komt opnieuw tot leven in de knallende show van Mad Science.
Doorzichtige stoffen krijgen opeens een kleur, bakjes water vliegen over de kop zonder te morsen en glaswerk valt naar de grond zonder te breken.  In 1717 zorgde Newton voor de overgang van het pond sterling van de zilveren naar de gouden standaard die bijdroeg aan de welvaart. Hoe? Dat zie je terug in deze show!

 

14:10 – 14:30 Pauze
14:30 – 15:15  

Scrum & Agile voor managers door Edward Vernhout van DevRepublic

Een Agile mindset maakt snelle verandering mogelijk. Met scrummen heb je resultaat op korte termijn. Zelfsturende teams zijn de sleutels tot succes. De controlerende en sturende manager is daarbij niet meer nodig. Of toch wel? Edward Vernhout neemt je mee in de veranderde rol van de manager.

 

15:15 – 16:00  

Meedenken over bedrijfsstrategie door Ron Eman van ISA Training & Coaching

In deze drie kwartier durende lezing word je razendsnel meegenomen in de diverse theorieën over bedrijfsstrategie en in de ontwikkelingen hierin in afgelopen jaren, zoals de opkomst van de 2-sided markets. Dit behandelen we in de drieluik van Strategie, Structuur en Cultuur in relatie tot wat jij er praktisch mee kunt.

 

16:00 – 17:00  Netwerkborrel en Rondleiding door het mooie Muntgebouw

 

Deelname is gratis. De bijeenkomst is uitsluitend toegankelijk voor leden van FHI.

 

Wij maken je erop attent dat er foto’s gemaakt worden tijdens de bijeenkomst FHI Jong & Ambitieus ter publicatie op de FHI-website. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan kun je dat hier aangeven, zodat wij er zorg voor kunnen dragen dat je niet herkenbaar op de foto vermeld staat.

 

Parkeren en route

Het is ongeveer 5 minuten lopen naar het Muntgebouw vanaf de parkeerplaats P1 bij de Jaarbeurs. Als u de parkeerplaats verlaat (aan de kant van de Graadt van Roggenweg) steekt u bij de verkeerslichten de weg over. Aan de overzijde gaat u rechtdoor de Koningsbergerstraat in. Volg de Koningsbergerstraat tot aan het water. Sla vervolgens linksaf. Dit is de Leidseweg. U vindt het Muntgebouw na enkele minuten lopen aan uw linkerhand op de hoek.

Het Muntgebouw is ook met openbaar vervoer goed te bereiken. Het is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het centraal station. Kijk op de website van het Muntgebouw voor een uitgebreide beschrijving.