Digitalisering

Digitalisering verandert niet alleen de manier van bouwen en onderhouden, maar verbetert de gebruikerservaring en versnelt de interactie tussen mens en techniek. De inzet van data zal bijdragen aan beter presterende gebouwen en verbeterde kostenefficiëntie. Om de productiviteit te verhogen en het concurrentievermogen te behouden, is digitaliseren daarom onvermijdelijk.

Artikelen over dit thema 

Benutten van bestaande data maakt gebouwen toekomstbestendig

Door data die al binnen gebouwen aanwezig is slim te benutten, kun je een pand aanzienlijk verduurzamen en veraangenamen. Ook het delen van data is daarvoor essentieel. Lees hier het interview met Leonie Meuwszen, directeur Klant & Markt bij BINX.

De mens als sensor

Digital twins, virtuele representaties van de echte wereld, worden steeds meer in de gebouwde omgeving toegepast. Bba binnenmilieu wil met zijn ‘zachte expertise’ een bijdrage leveren aan het verbeteren van deze modellen. Lees hier het interview.

Het taboe op draadloos in de gebouwautomatiseringsbranche moet er echt vanaf

In bestaande en nieuwe gebouwen wordt nog te vaak gekozen voor bedrade communicatielijnen. Dat kan anders en beter met beproefde draadloze technologie, meent Theo Smulders, directeur van Celsius Benelux. Lees hier het interview met hem.

Schrijf ook in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden over actuele events en thema’s.